На реду кључни дуели за пласман у други круг / - фото: Дан/Срђан Бољевић Ђиђо
23/09/2021 u 20:12 h
Nikola JovanovićNikola Jovanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Радановић: Синтез у истом саставу као прије двије године, ми без 10 играча

Ватерполисти Јадрана у петак од 18.15 играју први од два кључна меча за пласман у другу рунду квалифиакција за Лигу шампиона. Вучуровић: Морамо избјећи тучу са Русима

Ватерполисти Јадрана гурају по плану на квалификационом турнир Б групе Лиге шампиона у Подгорици.

Пораз од имењака у Сплиту је у првом колу био очекиван, с обзиром на амбиције и састав Далматинаца, али су се у четвртак Новљани вратили на прави колосијек убједљивим побједама над Жаибасом (25:9) и Енком (15:5).

Литванци су на доста нижем нивоу него што је Енка. Промашили смо на старту меча са Турцима двије, три шансе, пропустили прилику да се одмах одвојимо. Касније смо то надокнадили. Енка има снажне играче, изискивао је овај меч доста напора, потрошили смо се и више него што смо требали, али је циљ за прва два дана испуњен. Имамо свој правац, а у наредна три дана ћемо видјети да ли ћемо успјети или нећемо – рекао је шеф стручног штаба Јадрана, Петар Радановић.

Новљани ће се за четврто мјесто у групи борити са Синтезом из Казања и Аполоном из Атине. Дуел са Русима је на програму у петак од 18.15 часова.

За Синтез наступају деветорица, што садашњих, што бивших репрезентативаца Русије. Знамо се доста добро, играли смо са њима прије двије године. Они у Подгорици наступају и неизмијењеном саставу у односу на тај дуел, док смо ми осали без 10 играча. Надам се да ће ова младост на крилима полета и ината успјети да дође у прилику да се бори за побједу. Уколико нам се укаже шанса, сигурно ћемо је искористити, али од момака тражим само да се покажу у најбољем свијетлу – закључио је Радановић.

На утакмици са Енком најефикаснији, са по три поготка, били су Урош Вучуровић, Дамјан Вујичић и Димитрије Обрадовић.

Од почетка смо ушли у меч како треба, имали ритам од првог до последњег минута, што је резултирало убједљивом побједом. Искрено, нисмо очекивали овако убједљив тријумф. Слиједе нам утакмица са Синтезом, Аполоном и ОСЦ-ом, гдје ћемо тражити пролаз у наредну рунду квалификација – рекао је Вучуровић.

Освајач бронзе са репрезентацијом Црне Горе на Свјетском првенству за младе ватерполисте у Прагу очекује тешка три дана, али поручује да ће он и саиграчи дати максимум и да се надају најбољем исходу.

Сјутра нас очекује тврд и тежак меч. Ватерполисти Синтеза су физички доминантни и уколико уђемо у тучу са њима, немамо шансе. Наш просјек година је 20 и зато уколико наметнемо наш препознатљив ритам бићемо ближи успјеху – додао је Вучуровић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 04:10