Фићо циља медаљу и у екипној конкуренцији / - Фото: МИНА
29/08/2021 u 17:09 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Радовић испунио сан

Црногорски стонотенисер казао да је освајањем бронзе на Параолимпијским играма испунио циљ за који је тренирао

Црногорски стонотенисер Филип Радовић казао jе агенцији МИНА да jе осваjањем медаље на Параолимпиjским играма испунио своj сан, остварио оно за шта jе тренирао и живио.

Радовић jе у Токиjу освоjио бронзану медаљу, прву у историjи црногорског параолимпиjског покрета.

Цетињанин jе, након церемоније додjеле медаља, казао да jе задовољан игром и постигнутим резултатом у Токиjу.

–  Одиграо сам на високом нивоу циjели турнир, чак сам и подизао форму из меча у меч. Побиjедио сам двоjицу стонотенисера коjе нисам до сада побjеђивао. Изгубио сам полуфинале од наjбољег, али сам га намучио и имао своjе шансе – рекао jе Радовић.

Коментаришући жреб за други дио турнира он jе истакао да црногорски стонотенисери имаjу велике амбициjе и у екипноj конкуренциjи.

Радовић и Лука Бакић на старту екипног стонотениског турнира на Параолимпиjским играма биће слободни, док ће се у четвртфиналу састати са бољим из дуела Нигериjе и Сjедињених Америчких Држава.

Мечеви осмине и четвртфинала финала биће одиграни 31. августа.

У осмини финала слободне су jош Пољска и Француска, док ће се за четвртфинале борити jош Украjина и Италиjа, Велика Британиjа И Шпаниjа, као и Индонезиjа и Кина.

Задовољан сам жребом. Колико нисмо имали среће у поjединачном диjелу, толико jе била уз нас у жребу за екипну конкуренциjу. Постављени смо за треће носиоце, па смо у осмини финала слободни. У четвртфиналу чекамо бољег из дуела САД и Нигериjе – рекао jе Радовић.

Фићо jе истакао да jе Црна Гора у четвртфиналу апсолутни фаворити.

Jесмо фаворити, али то морамо то да оправдамо. Морамо да се максимално припремимо и схватимо их озбиљно. Надам се да ћемо бити на подиjуму и у екипном диjелу – рекао jе Радовић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 18:52