Marina Rajčić / -FOTO: IHF
12/12/2023 u 18:19 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Rajčić i Malović: Da uživamo

Najavile veliku borbu protiv Danske

Iako su ispunile cilj, izborile plasman u četvrtfinale i obezbijedile kvalifikacije za Olimpijske igre, najbolje rukometašice Crne Gore će potpuno rasterećene nastojati da iznenade Dansku u njenom domu u Herningu.

Kapitenka, Marina Rajčić, najavila je veliku borbu protiv velikog rivala.

- Protiv Šveđanki nismo bili mi, malo smo se ispraznili znajući da smo već prošli dalje i da kažem da smo glavama možda već bile u Herningu. Danas smo stigle tu i fokus je već na Dansku. Biće jaka utakmica, znamo njihov stil igre, igrali smo protiv njih na prošlom prvenstvu jedan veoma bitan meč tako da se neće one lako predati. Sigurno da je pritisak na njima, ali one znaju i da uživaju u tom pritisku tako da mi ćemo odgovoriti na naš najbolji način, borićemo se i dati sve od sebe i nadam se da će rezultat biti dobar - kazala je Rajčić.

Atmosfera će biti užarena, Danska će imati podršku 12.000 gledalaca, ali nema predaje unaprijed, iako je umor prisutan.

- Ništa nije nemoguće, sve zavisi kako otvorimo utakmicu, koliko im dopustimo i koliko imamo snage da iznesemo još ove tri utakmice. Sve je na nama, igraćemo našu igru nećemo da "trčimo" ni sa kim, kako prvenstvo odmiče tako stiže i umor, ali naš fokus je tu i to je najbitnije, daćemo sve od sebe jedna za drugu, uživaćemo i jedva čekam utakmicu jer igrati u takvoj atmosferi je fenomenalno - zaključila je Rajčić.

Đurđina Malović je protiv Švedske postigla pet golova i mogla bi da bude adut Bojane Popović i protiv Dankinja.

- Srećne smo i ponosne, sada ostavljamo to iza sebe i fokusiramo se na reprezentaciju Danske. Očekujem veliku borbu, one su itekako kvalitetan protivnik. Biće fenomenalna atmosfera i mislim da motiva neće faliti. Mi nemamo šta da izgubimo, naše je samo da uživamo i da vidimo koji je naš maksimum u ovom trenutku - rekla je Malović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 20:19