Marina Rajčić / EPA-EFE-GEORGI LICOVSKI
24/11/2023 u 16:35 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Rajčić: Spremne smo za borbu

Rukometašice Crne Gore otputovale za Poreč

Petodnevne pripreme u Podgorici su završene - najbolje rukometašice Crne Gore otputovale su za Poreč, gdje će imati dvije provjere za Svjetsko prvenstvo koje 29. novembra startuje u Danskoj, Švedskoj i Norveškoj.

Izabranice Bojane Popović će u nedjelju igrati protiv Konga, a u ponedjeljak protiv Hrvatske koja je mogući rival u drugoj fazi.

U odsustvu Milene Raičević, golmanka Milena Rajčić koja je osvojila sve velike medalje – evropsko zlato i bronzu, te srebro na Olimpijskim igrama u Londonu je jedna od najiskunijih u reperezentaciji. Najavila je Marina veliku borbu u Skandinaviji.

- Spremne smo, u izmijenjenom sastavu, ali spremne da ginemo na terenu i pokažemo šta znamo. Dosta je mladih igračica, ali sigurna sam da će tremu i volju da prenesu u agresivnost koja nam treba. Fali nam dosta igrača, ali spremne smo. Sve te promjene mogu da donesu i neke dobre stvari. Fale nam Đina, Ema, Mika, cure koje su se oprostile, velika je promjena, ali jedva čekam da krenemo u drugo putovanje i okrenemo novi list reprezentacije - kazala je Rajčić

Provjere na "Kroacija openu" u Novigradu će biti korisne.

- Svaka reprezentacija je jak protivnik. Svaki meč nosi neku mentalnu težinu. Bitno je da u ove dvije utakmice uspijemo da se uklopimo što bolje. Na nama je da vježbamo, radimo i stvaramo dobru atmosferu pred start šampionata - istakla je Rajčič.

Ambicije su da na SP Crna Gora ide korak po korak.

- Ne bi bili sportisti da ne sanjamo velike stvari, ali najvažnije je sada da prođemo u drugu fazu - naglasila je Rajčić.

Marina je bila u sastavu i na SP 2010. Tada kao najmlađa, a sada je među najstarijijima.

- Uvijek sam sebe smatrala liderom, bila najmlađa ili najstarija. Bitno je da ostale igračice smatraju sebe liderom. Tako možemo do velikih rezultata - naglasila je Rajčić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 05:20