Марина Рајчић / -Фото: ИХФ
03/12/2023 u 13:24 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Rajčić i Klikovac optimistične pred duel sa Mađarskom

Utakmica na programu u ponedjeljak od 20.30 sati

Crnogorske rukometašice sa dvije pobjede otvorile su Svjetsko prvenstvo.

Savladani si Kamerun i Paragvaj. Sjutra slijedi najteži zadatak, okršaj sa Mađarskom.

Golmanka naše reprezentacije Marina Rajčić istakla je da su oba uvodna meča bila važna za uigravanje.

"Bili su uzbudljivi mečevi, svaki je nosio nešto svoje, protiv Kameruna smo igrale malo sporije, imale nekih tehničkih grešaka i takav je tempo utakmice bio. Utakmica protiv Paragvaja je bila brza i zahtijevala je od nas tu bržu igru, ali obje utakmice smo iskoristili za uigravanje. Najvažnije da smo sve izašle zdrave, ispucale smo te greške koje su prirodne da se dešavaju na početku prvenstva" kazala je Rajičić.

Po mišljenju Rajičić Mađarska je bolja reprezentacije nego prethodnih godina.

"Utakmica protiv Mađarske biće jedan poseban tempo, sve zavisi kako se utakmica otvori, spremne smo za to, bitno je da smo u dobrom naletu. Mađarska mi izgleda mnogo bolje nego što je izgledala prije par godina i mnogo jači tim i opet sve zavisi koliko im mi budemo dozvolili da one krenu jako. Na svakoj poziciji imaju jake igrače, dobru zamjenu. Smatram da čće sjutrašnja utakmica biti jaka, da će nam trebati dosta fokusa, snage, da privedemo utakmicu kraju i da to bude u našu korist" zaključila je Rajičić. 

Pobjede na startu šampionata važne su za samopouzdanje reprezentacije, kazala je Bobana Klikovac.

"U meč sa Kamerunom smo dobro ušle, duel sa Paragavjem je bio drugačiji, imali smo dosta problema pogotovo na početku meča. Nismo ušle fokusirano, imali smo dosta problema individualno i grupno. Pred kraj meča smo uspjele da se vratimo i rezultatski i kada je u pitanju samopouzdanje. Najvažnoije je na kraju da smo pobijedile i vratile samopouzdanje" rekla je Klikovac.

Klikovac je uvjerena u trijumf protiv Mađarske.

"Za nas u ovom momentu najbitniji meč, obje ekipe se bore da prenesu maksimalan broj bodova. Nadam se da će nas to podstaći da uđemo fokusiranije u duel, za rezliku od prethodna dva meča. Prilika i da stvari koje smo griješili u prva dva duela ispravimo i da pokažemo da možemo to bolje. Mađarska je stabilnija i kvalitetnija ekipa, što nama odgovara, jer je to taj evropski stil. Vjerujem u pobjedu, osjećamo se sigurno, sigurna sam da će naši selektori i Bojana i Maja uprkos tome što je kratak period za pripremu utakmice, mislim da će da nas pripremne da svaka od nas odradi svoj dio posla, tako da sam ubijeđena u dobar rezultat" zaključila je Klikovac.

Duel Crna Gora - Mađarska je sjutra od 20 sati i 30 minuta uz prenos na TVCG.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 22:13