Novi bolid Red Bula / -FOTO: WWW.FORMULA1.COM
16/02/2024 u 09:03 h
Dan PortalDan Portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Red Bul predstavio novi bolid RB20

Maks Ferstapen rekao je da je novi bolid kojim će se ekipa takmičiti u predstojećoj sezoni „hrabar i agresivan“

Aktuelni svjetski šampion Formule 1 i vozač Red Bula Maks Ferstapen rekao je da je novi bolid kojim će se ekipa takmičiti u predstojećoj sezoni „hrabar i agresivan“. Red Bul je u fabrici u Milton Kinsu predstavio bolid RB20, sa kojim će braniti titulu u konkurenciji konstruktora, a Ferstapen pokušati da osvoji četvrtu uzastopnu titulu.

-Sviđa mi se šta je ekipa uradila. Ovo nije konzervativan bolid. Nismo razmišljali kao: „Prošlogodišnji bolid je bio sjajan, samo ćemo da dodamo par stvari i pokušati da ga učinimo malo bržim“. Mislim da smo bili prilično hrabri i to je ono što volim. Bili su prilično agresivni - rekao je Ferstapen za „Skaj“. 

Ferstapen je prošle sezone slavio na 19 od 21 trke, a imao je i 10 uzastopnih pobjeda, što je novi rekord Formule 1.  Treću uzastopnu titulu osvojio je šest trka prije kraja, na sprint trci u Kataru.

Direktor ekipe Kristijan Horner rekao je da ekipa uvijek mora da napreduje.

-U ovom poslu ne možete da stagnirate i naravno naši protivnici imaju ogromnu motivaciju da nas pobijede. Izvukli smo pouke iz prošlogodišnjeg bolida RB19 i pokušali da ih primijenimo na 20 i mislim da je ekipa obavila nevjerovatan posao u onome što izgleda kao agresivna evolucija najuspješnijeg automobila svih vremena – istakao je Horner.

Nova sezona u Formuli 1 počeće 2. marta trkom za Veliku nagradu Bahreina.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 02:08