Labudović i Peročević / - ŽELJKO ŠAPURIć
16/06/2023 u 22:12 h
Nevena BulajićNevena Bulajić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Reli kroz bajkovite predjele Pive

NVO "Montenegro trophy" 22. godinu za redom organizuje ljetnji džip reli od 30. juna do 2. jula

Tradicionalni reli koji organizuje NVO "Montenegro trophy" već 22 godine za redom biće održan od 30. juna do 2. jula. Ove godine organizatori manifestacije planiraju da ljubitelje relija upoznaju sa bajkovitim predjelima Pive.

Prema riječima Željka Labudovića pripreme za okupljanje prvog vikenda u julu privode se kraju.

– Startovaćemo 30. juna u petak tradicionalno ispred zgrade SO NIkšić u 9 časova. Prvog dana krećemo se preko Žive, Brezana, Rudinica, Dubljevića, Boričja, Pišča, Etno selo Vojinovići, Nedajske lukavice, Trse, Crkvičkog Polja, Žeična, Babiči, Barnog Dola, Unča do Plužina gdje je planirano prenoćište. Drugog dana, 1.jula, karavan će krstariti ispod planine Bioč, preko Suvodola, pored vodopada Vrbnica i preko Stabana do povratka u Plužine. Tu je u predvečerje planirano i krstarenje PIvskim jezerom, a nakon toga večera i tradiocionalna zabava u Plužinama. Trećeg dana, 2. jula je planirano takmičenje na specijalno pripremljenom poligonu u varošici sve se završava svečanim ručkom i proglašenjem pobjednika oko 15.00 časova – kazao je Labudović i dodao da su ove godine akcenat stavili na poglede i vidikovce.

Ratko Perošević je dodao da imaju do sada najava iz Slovenije, Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i oko petnest posada iz inostranstva.

– Imamo naše stare učesnike iz Crne Gore koji su navikli da im svake godine nudimo novu trasu. Ove godine prvog dana vozimo oko 200km, a drugog dana oko 60km. Pretežno su u pitanju makadamski putevi I nadam se da će ljudi biti zadovoljni – kazao je Perošević.

On je dodao da imaju podršku od TO Nikšić i Opštine Plužine na čelu sa predsjednikom Slobodanom Delićem, koja je prepoznala značaj promocije Pive. Zahvaljujući podršci ove dvije institucije, prema riječima Peroševića, uspjeli su da zaokruže finansijsku konstrukciju i da zadrže cijenu kotizacije na prošlogodišnjem nivou.

Cijena kotizacije je 160 eura po učesniku, a za nju, osim logistike na trasi, učesnik dobija hotelski-apartmanski smještaj u Plužinama i ishranu tokom trajanja manifestacije. Prijavu će svi učesnici potpisati na dan polaska, kada mogu izvršiti i plaćanje prilikom preuzimanja startnog broja

Potencijalni učesnici se mogu prijaviti slanjem osnovnih podataka (broj telefona, reg.broj vozila, marku vozila, grad iz koga dolaze i imena i prezimena).

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 17:57