Đordi Ribera / -FOTO: TWITTER
30/03/2023 u 10:46 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ribera poslije OI u Parizu napušta klupu Španiju

Trofejni trener želi da radi u klubu

Jedan od najboljih rukometnih selektora na svijetu Đordi Ribera riješio je da odstupi sa tog posla! On je u ekskluzivnom intervjuu za španske medije istakao da će poslije Olimpijskih igara 2024. godine napustiti selekciju Španije sa kojom je osvojio medalje na svim takmičenjima! 

Ovaj 59-godišnjak od 2004. godine radi selektorski posao i od tada je vodio Argentinu, Brazil i Španiju, a u tom periodu je samo od 2007. do 2011. radio u klubu i to kao trener Ademar Leona.

Sa Španijom ima zlato sa Eura 2018. i 2020 godine, srebro na EP 2023. i bronzu kako na Svjetskom prvenstvu 2021. tako i na Olimpijskim igrama u Tokiju, Na prethodnom Euru je sa Španijom uzeo srebro, a sada je riješio da ponovoo radi u klubovima!

"Dovoljno je osam godina ovog projekta i svega što ide sa tim. NIsam se nikome obećao i o tome ću razmišljati kada dođe vrijeme. Odlučiću tada, ali sada se bližim kraju ciklusa. Ima sjajnih trrenera u Španiji i neki od njih su bolji od mene", rekao je Ribera. 

On je preuzeo selekciju Španije 2016. godine kada je ovaj tim bio u padu i uspeo je da ih izdigne i sa njima osvoji šest medalja za sedam godina.

Sada ga do kraja mandata čeka prvo Evropsko prvenstvo 2023. godine, a zatim i Olimpijske igre u Parizu.

Na oba će Španci ponovo probati da iz sjenke dođu do medalje kao što su to radili svih ovih godina sa Riberom. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 11:56