Црногорски репрезентативци / - фото: РСЦГ
06/11/2021 u 19:54 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Рогановић задовољан виђеним током ЕХФ седмице

Црногорски рукометаши на турниру у Тунису савладали Швајцарску и Зеленортска острва, док су поражени од домаће селекције

Рукометаши Црне Горе су ЕХФ седмицу окончали са двије побједе и поразом.

У последњем мечу, изабраници селектора Зорана Рогановића савладали су Зеленортска острва 30:29 (13:15), чиме су на наjбољи начин заокружили наступ на турниру у Тунису, коjи jе одлична провjера за Европско првенство коjе се одржава у jануару наредне године.

Претходно су „црвени” савладали Шваjцарску (35:31) и доживjели пораз од домаћина Туниса (28:30).

Дуел против екипе бившег црногорског селектора, Љубомира Обрадовића, одлучен jе у финишу.

Противник jе два минута приjе краjа водио 29:28, изjедначење jе из седмерца донио Милош Вуjовић, а гол за побjеду постигао Радоjица Чепић у посљедњим тренуцима.

Селекциjа коjа jе наступила на последњем Свjетском првенству, имала jе деветарац по истеку времена.

Лопта је завршила на стативи гола Небоjше Симића.

Милош Вуjовић jе поново био сjаjан, са 13 голова, док су Лука Вуjовић и Бранко Вуjовић по четири пута затресли противничку мрежу.

Милош Божовић jе постигао три, а Мирко Радовић и Радоjица Чепић по два поготка. У стриjелце су се jош уписали Филип Вуjовић и Небоjша Симовић.

Средњи бек Стеван Вуjовић добио jе поштеду стручног штаба у последњем мечу на турниру.

Међу стативама прилику су добили Небоjша Симић и Никола Матовић.

Одрадили смо све оно што jе било планирано као припрема за Европско првенство коjе нас очекуjе у jануару. Форсирали смо нови систем игре, иако нисмо одрадили ниjедан заjеднички тренинг, већ смо све то спровели у дjело са само неколико састанака и на основу усмених договора. У дуелу против Зеленортских острва изгубили смо у ротациjи два важна играча, jер Стеван Вуjовић ниjе могао да нам помогне, док jе Милош Божовић доживио повреду почетком другог полувремена. То jе условило да нешто теже функционишемо у нападу, коjи jе био сегмент коме смо посветили наjвећу пажњу у овоj акциjи – рекао је Рогановић за сајт Рукометног савеза Црне Горе.

Селектор је прије окупљања казао да жели да испроба неке нове „лавове” и укаже шансу рукометашима који су у претходном периоду имали мању минутажу.

Наметнули су се неки млади играчи, добили смо на ширини и много jе позитивних ствари након овог турнира. Резултат ниjе био у првом плану, а ниjе ни игра у одбрани, jер смо у квалификациjама показали да знамо да будемо на висини задатка у том сегменту. Просjек од 30 постигнуих голова на три утакмице у Тунису jе податак коjи показуjе да смо били сjаjни у нападу – закључио је Рогановић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 00:28