Darija Dmitrijeva / - FOTO: PETTER ARVIDSON, BILDBYRåN
08/08/2022 u 19:43 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Rukometašica Krima: Došla sam zbog Dragana Adžića

Poznata ruska rukometašica Darija Dmitrijeva izjavil je za ruske medije da je došla u slovenački Krim jer je željela da sarađuje sa crnogorskim trenerom Draganom Adžićem

Kako je Dmitrijeva navela, imala je mnogo ponuda iz Francuske, Norveške, Danske i Mađarske.

- Prvi put igram u inostranstvu. Odlučila sam da počnem od Slovenije koja nam je bliža po mentalitetu. Da, tu je i Dragan Adžić – vrhunski trener. Htjela sam da radim sa njim. Prije nekih sedam godina zvao me u svoj tadašnji tim. Tada je Adžić bio na čelu Budućnosti, a ja sam igrala za Dinamo iz Volgograda - kaže Dmitrijeva.

Zašto nije otišla u Podgoricu…

- Klub iz Podgorice mi je ponudio ugovor na dva mjeseca, zaključno sa fajnl-forom. Odbila sam. Bila sam još mlada, mislila sam: ‘Šta je Budućnost? Zašto mi to treba? Neću ići!‘.

Na pitanje kako se u Sloveniji odnose prema Rusima “u svijetlu nedavnih događaja”, odgovorila je:

- Predivno! Kada razgovaram na ruskom sa nekim na telefonu i odem u prodavnicu ili kafić, nema problema. Nema pogleda… Klub me je takođe veoma toplo dočekao. Osjećam se odlično. Ljubljana je lijep, sunčan grad. A u Krimu ima dosta dobrih igrača. Mislim da možemo da osvojimo Ligu šampiona. To je moj cilj. Iako zvanično takav zadatak još nije postavljen pred tim - kazala je Dmitrijeva.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 22:03