Млади рукометаши / - Фото: Твитер
24/09/2021 u 14:23 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Руски кадети се кладили на мечеве које су играли

Нова афера потреса руски рукомет. Осморица играча кадетске репрезентације кладили су се на мечеве које су играли током Европског првенства у Хрватској овог љета

Етичка комисија Рукометног Савеза Русије је то открила, па су Дмитри Кандибин, Александер Морозов, Никита Гогољев, Дмитри Фролов, Данил Дмитриев, Максим Наидунов, Максим Ермолин и Георги Кириленко доживотно суспендовани из рукомета, а пријети им и вишегодишња робија.

Испоставило се да је ова група играча била у дослуху са људима који су организовали клађења, и да су након мечева међусобно дијелили зараду.

- Овакву манипулацију руских играча, Етичка комисија сматра неприхватљивом. Ово не само да крши постулате фер плеја, већ значајно ружи слику о руском рукомету и спорту генерално. Наставићемо да истражујемо, и бескомпромисно гонимо оне који су се бавили оваквим стварима – стоји у саопштењу предсједника Етичке комисије, Бориса Кипкеева.

Први човјек руског рукомета, Сергеј Шишкарјев, признао је да је још раније желио да изнесе сумње о сличним активностима, што је и учинио на састанку Извршног Одбора октобра прошле године, са неколико доказа у рукама. Истрагу је зауставила пандемија корона вируса, а сада је јасна и недвосмислена намјера да се све изведе на видјело, пред надлежне институције.

Шишкарјев је открио да су намјештени мечеви групне фазе са Данском и Аустријом. Иначе, на овом такмичењу Руси су заузели претпоследње, 15. мјесто.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 15:55