Ukrajinci prijete bojkotom / -FOTO: PROFIMEDIA
03/04/2023 u 22:31 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ruski sportisti će moći da učestvuju na Svjetskom prvenstvu u tekvondou

Prvenstvo će se održati od 29. maja u Bakuu, gdje Rusi i Bjelorusi mogu slobodnije da putuju, bez viznih ograničenja koja su uobičajena širom Evrope

Ruski sportisti će moći da učestvuju na Svjetskom prvenstvu u tekvondou narednog mjeseca, saopštila je krovna organizacija tog sporta.

Ova odluka mogla bi da dovede do toga da Ukrajina ispuni prijetnju svoje vlade da će bojkotovati sportska takmičenja na kojima učestvuju sportisti iz Rusije ili Bjelorusije.

Rusija ima jak tim u tekvondou - sva četiri njena predstavnika osvojila su medalje na Olimpijskim igrama u Tokiju, uključujući dvije zlate. Ukrajina u Tokiju nije imala nijednog predstavnika u tekvondou.

Čelnici Svjetskog tekvondoa razgovarali su na daljinu o predlogu Međunarodnog olimpijskog komiteta od prošle nedjelje da se dozvoli ruskim i bjeloruskim sportistima da se vrate na međunarodna takmičenja uoči Olimpijskih igara u Parizu 2024. godine.

MOK je predložio vraćanje ruskih i beloruskih sportista na takmičenja, pod neutralnom zastavom i "u individualnom svojstvu", pod uslovom da nisu aktivno podržavali rat u Ukrajini.

Svjetsko prvenstvo u tekvondou održaće se od 29. maja u Bakuu, gdje Rusi i Bjelorusi mogu slobodnije da putuju, bez viznih ograničenja koja su uobičajena širom Evrope.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 01:23