Карлос Саинц / -Фото: ЕПА
21/03/2024 u 15:53 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Sainc: Neću voziti u Melburnu ako se ne budem osjećao dobro

Vozač Ferarija nije još siguran da se vraća na stazu

Vozač Ferarija Karlos Sainc rekao je da neće učestvovati u predstojećoj trci Formule 1 za Veliku nagradu Australije ako se ne bude dobro osjećao tokom treninga u Melburnu.

Treninzi se voze u noći između četvrtka i petka i u petak rano ujutro po našem vremenu, a Sainc se vraća u Ferarijev bolid nakon što je propustio prošlu trku u Saudijskoj Arabiji zbog operacije slijepog crijeva.

On se oporavio, ali nije mnogo vremena proveo u simulatoru ni na treninzima jer se posvetio vraćanju u fizičku formu.

 "Moje kretanje i sve vježbe koje sam radio u teretani govore da sam spreman da uskočim u bolid i da pokušam. Ali nisam glup, ako se sutra ne budem dobro osjećao, prvi ću reći da su mi potrebne još dvije nedjelje do sledeće trke (u Japanu)", rekao je Sainc, preneo je "Skaj". 

Treća trka u sezoni vozi se u nedelju od pet časova po našem vremenu u Melburnu.

Sainc je rekao da će i ljekari Međunarodne automobilske federacije (FIA) provjeriti njegovo zdravstveno stanje.

 "Oni prate napredak. Ne želim da budem u bolovima, da patim ili da pogoršam stanje. Nisam glup i biću jasan oko toga kako se osjećam. Povrh svega, ne bih bio u bolidu u četvrtak u Džedi (prošla trka), da nije bilo moguće. Prošao sam 26 krugova jer sam mogao, a ne jer sam bio u bolovima. Tačno je, to nije bilo lakih 26 krugova, ali mogao sam to da obavim", naveo je Sainc.

On će na kraju sezone napustiti Ferari, pošto je italijanska ekipa za 2025. godinu angažovala sedmostrukog svjetskog šampiona Luisa Hamiltona, koji će napustiti Mercedes.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 07:04