Učesnici seminara u Nikšiću / -FOTO: ASCG
24/12/2023 u 17:17 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Seminar Atletskog saveza Crne Gore održan u Nikšiću

Po ugledu na zemlje iz regiona i šire Atletski savez Crne Gore organizovao dvodnevne "Dane atletike"

U Nikšiću јe po prvi put, po ugledu na zemlje iz regiona i šire Atletski savez Crne Gore organizovao "Dane atletike" - seminar sa stručnim i edukacionim karakterom za crnogorske trenere, atletske radnike, organe i tijela koji učestvuju u sistemu takmičenja ASCG, kojem su prisustvovali i predstavnici Specijalne olimpijade iz ovog grada.

Prisutne јe ispred Opštine Nikšić pozdravio predsjednik Skupštine Nemanja Vuković, a ispred ASCG predsjednik Milorad Vuletić, koji je govorio o značaju i važnosti održavanja ovakvih okupljanja u ASCG.

-Svi organi i tijela ASCG i stručne služba ASCG na čelu sa generalnim sekretarom Milanom Madžgaljem dali su puni doprinos, naravno uz sve prisutne da "Dani atletike" u Nikšiću proteknu u najboljem redu. Ovaj skup јe pokazao da zajedničkim radom svi u Savezu mogu dopriniјeti da Savez još bolje funkcioniše, a posebno je značajno da organi, tijela, komisije i treneri iz klubova daju svoj puni doprinos tom cilju, a druženje kroz ovakve aktivnosti unaprijediće odnose i uspostaviti još bolju saradnju, rekao јe, između ostalog Milorad Vuletić.

Na "Danima atletike" svoja zapažena izlaganja imali su generalni sekretar ASCG Milan Madžgalj, koji je govorio o izmjenama i dopunama Pravila i propozicija u ASCG, Kalendaru takmičenja za 2024. godinu i načinu organizovanja takmičenja u ASCG, dok јe predsjednica Takmičarske komisije Milena Mudreša govorila o Globalnom kalendaru Svjetske atletike, načinu prijavljivanja takmičenja i priznavanju rezultata na takmičenjima.

Doc. dr Jovica Petković održao je predavanje o "Adaptaciji na stres u trenažnom procesu", doktor Olivera Prodanović govorila je o "Dopingu u sportu", a profesor Nikola Mijušković o "Psihologiji pobjednika". U okviru skupa u Nikšiću održan je sastanak Trenerske organizacije ASCG, na koјem se govorilo o unapređenju u radu i boljem funkcionisanju organizaciјe. Selektor reprezentacije Osman Erović govorio je o programu rada selektora sa težištem na Kriterijume za učestvovanje na takmičenjima u 2024. godini. Predsjednik Stručnog savjeta ASCG Drago Musić i nacionalni trener za trke na cesti-putu i planinsko trčanje Branislav Maslovarić imali su predavanje vezano oko načina organizovanja takmičenja na stazi i van stadiona. Nakon izlaganja tema održane su i diskusije u cilju iznalaženja najoptimalnijih rјešenja za što bolje funkcionisanje svih organa i tijela ASCG. Na kraju јe svim učesnicima predsjednik ASCG Milorad Vuletić dodijelio sertifikate o učešću na seminaru.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
21. maj 2024 01:14