Душко Симоновић / - Фото: ЦОК
24/03/2022 u 16:06 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Симоновић: ЦОК највјероватније неће прихватити тако опредијељена средства

Предсjедник Црногорског олимпиjског комитета Душан Симоновић предложиће Управном одбору да не прихвати средства добиjена од Управе за спорт, наводећи да се не може никоме дозволити да их као представнике олимпиjске породице понижава и поништава оно што су децениjама стварали

Симоновић jе, реагуjући на Одлуку о расподjели средстава националним спортским савезима, нагласио да jе то била намjера предлога Управе за спорт, коjим jе Црногорском олимпиjском комитету (ЦОК) опредиjељено око шест одсто укупних додиjељених средстава, што jе наjмањи износ од оснивања те асоциjациjе.

- За уторак заказали смо сjедницу Управног одбора ЦОК-а и одлучићемо како даље. Предложићу да се обратимо Влади за интервенциjу и помоћ како би смо реализовали планирано, jер jе управо Влада, а не Управа за спорт, адреса за сарадњу и договор са Националним олимпиjским комитетом (НОК). И ова Влада jе знала да помогне, макар позаjмицом, у сусрет Олимпиjским играма у Токиjу - рекао jе Симоновић.

Он jе подсjетио да jе ЦОК позаjмицу недуго након завршетка Игара уредно вратио.

- Уколико не буде ни ту разумиjеванjа тада ћемо се обратити међународноj олимпиjскоj породици и Међународном олимпиjском комитету конкретно, као и нашим приjателjима и партнерима коjи ће сигурно помоћи - рекао jе Симоновић.

Према његовим риjечима, држава законом дефинише jавни интерес у спорту и дужна jе то помагати и финансирати и то не може касниjе зависити од воље поjединца.

- Тако чине и све државе чланице Олимпиjске породице са значаjно већим износима. Тако добиjена средства даље се опредjељуjу искључиво кроз одлуке органа НОК-а - рекао jе Симоновић.

Он jе нагласио да ЦОК неће одустати од подршке олимпиjцима jер се ближе Игре у Паризу и потребан им jе континуитет у наступима.

- Редовно ћемо исплаћивати олимпиjске стипендиjе и радити на већ започетим проjектима - закључио jе Симоновић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
12. maj 2024 11:51