Куп Црне Горе / - Фото: Шаховски савез Црне Горе
19/05/2022 u 19:46 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Сјутра почиње Куп Црне Горе у шаху

Куп Црне Горе у шах за сениоре почеће сjутра у Херцег Новом, а титулу ће бранити екипа Мимозе из Тивта, саопштено jе из Шаховског савеза

Мимозу ће у одбрани трофеjа предводи велемаjстор Милан Драшко, а у “првоj постави” су и интермаjстори Душан Лекић и Славиша Милановић и фиде маjстор Милош Влатковић.

Први фаворит, према реjтингу, jе екипа Електропривреде, коjа jе на прошлогодишњем издању Купа освоjила друго мjесто, док jе била прва на Премиjер лиги.

Никшићки тим наступиће у саставу велемаjстор Бобан Богосављевић, интернационални маjстор Лука Драшковић, фиде маjстор Jован Миловић и Вук Милетић.

Други фаворит jе екипа Будућности, за коjу ће играти велемаjстор Никола Ђукић, интермаjстор Блажо Калезић и фиде маjстори Владимир Паjковић и Андреj Шуковић.

Играће се пет кола по шваjцарском систему, по класичном темпу, а очекуjе се наступ петнаестак клубова.

Организатор такмичења, коjе ће се играти у хотелу Лаjтхаус, jе Шаховски савез, у сарадњи са Шаховским клубом Херцег Нови.

Покровитељ такмичења jе Министарство спорта и младих.

Наjављено jе да ће током одигравања Купа бити одржана редовна Скупштина Шаховског савеза.

Челници Шаховског савеза су, поводом Купа Црне Горе у Херцег Новом, били гости челника Општине тог града, а на састанку jе констатована заjедничка воља за сарадњом и богатим активностима.

Предсjедник Општине Херцег Нови Стеван Катић наjавио jе подршку настоjањима државног шаховског савеза и локалног клуба у промоциjи и популаризициjи тог спорта.

Предсjедник ШСЦГ Jован Миловић истакао jе да заjедничким снагама, Херцег Нови, може опет достићи ниво на коjем jе претходно био.

Састанку су jош присуствовали: потпредсjедник Општине Мирко Мустур, портпарол ШСЦГ Митар Ђукановић и секретар ШК Херцег Нови Милош Бубања.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 17:08