Ирина Родњина / - Фото: Твитер
21/03/2022 u 08:03 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Славна Рускиња одговорила украјинском тенисеру: Кад су НАТО земље бомбардовале Југославију сви су ћутали

Украјински тенисер Александар Долгополов прије пар дана позвао је на тоталне санкције руским спортистима

Он jе одлучио да узме оружjе и брани своjу земљу од руских воjних напада, за шта jе добио подршку многих, али, његови ставови да се суспендиjу сви руски спортисти су наишли на неодобравање.

Трострука олимпиjска побједница у умјетничком клизању Ирина Родњина сматра да бивши украjински тенисер Александар Долгополов себи придаjе велику важност, тиме што тражи да се Данил Медведев и остали руски тенисери и тенисерке суспендуjу са свих турнира у свијету.

Поменула jе и бомбардовање Jугославиjе 1999. године од стране НАТО и тадашњу политику свијета према спортистима земаља агресора.

- Сада jе то општа ситуациjа. Можда треба да стекнемо мудрост и стрпљење. Некако ми све то чак дјелуjе и смијешно. За украjинског тенисера коjи ниjе био ни у првих 100, било би наjбоље да превише не брбља - рекла jе Родњина, а потом додала:

- Када су све НАТО земље бомбардовале Jугославиjу, мирно су њихови спортисти учествовали у свим такмичењима. Jа цћутим о Америци коjа jе водила толике ратове, а нико никада у цијелоj историjи олимпиjског покрета ниjе покренуо питање о уклањању спортиста из САД. Ово jош jедном показуjе селективност и веома болан однос према нашим одлукама.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 06:34