Prof. dr Duško Bjelica / -FOTO: CSA
29/09/2023 u 15:11 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Slovaci partner u organizaciji naučnog skupa CSA

Fakultet sporta Univerziteta u Prešovu zvanični je partner u organizaciji tradicionalne, 21. naučne konferencije Crnogorske sportske akademije od 18. do 21. aprila 2024. godine u Cavtatu

Fakultet sporta Univerziteta u Prešovu zvanični je partner u organizaciji tradicionalne, 21. naučne konferencije Crnogorske sportske akademije iz Podgorice, saopšteno je iz te organizacije.

Prestižni naučni skup će biti održan od 18. do 21. aprila 2024. godine u Cavtatu.

Saradnja je ranije dogovorena sa Fakultetom sporta Univerziteta u Ljubljani i Kineziološkim fakultetima u Osijeku, Splitu i Zagrebu.

Sporazum o saradnji potpisali su dekan Fakulteta sporta Univerziteta u Prešovu Pavel Ružbarski i Duško Bjelica, predsjednik CSA.

Saopšteno je da će najprestižniji naučni skup u jugoistočnoj Evropi biti održan pod slogonaom Sport, fizička aktivnost i zdravlje – savremene perspektive.

-Zahvaljujemo se rukovodstvu Fakulteta sporta Univerziteta u Prešovu iz Slovačke, na podršci koju nam pružaju u pripremi tog naučnog skupa što za nas predstavlja nemjerljiv doprinos u daljem razvoju te sve prestižnije naučne konferencije, kazao je Bjelica.

On je najavio da će narednih dana saopštiti imena najmanje šest plenarnih predavača koji su već potvrdili svoje učešće i teme izlaganja na samoj konferenciji.

-Očekuje da se narednih dana i kroz nekoliko sedmica ozvaničiti još nekoliko partnerstava sa fakultetima iz Evropske unije i još nekoliko najreferentnijih naučnika iz oblasti sportskih nauka kao i nekoliko međunarodnih organizacija koje će organizovati tri work šopa, a s kojima su pregovori u toku i idu očekivanom dinamikom, kazao je Bjelica, naglasivši da nauka sport čini prestižnim.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
ТАГОВИ
CSADUŠKO BJELICA
04. maj 2024 03:15