Duško Bjelica / -FOTO: CSA
20/06/2023 u 17:45 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Slovenci partneri prestižne naučne konferencije CSA

Fakultet sporta Univerziteta u Ljubljani je zvanični partner u organizaciji 21. međunarodne naučne konferencije Crnogorske sportske akademije u Cavtatu

Fakultet sporta Univerziteta u Ljubljani je zvanični partner u organizaciji 21. međunarodne naučne konferencije Crnogorske sportske akademije iz Podgorice koja se održava u Cavtatu od 18. do 21. aprila naredne godine. To je najprestižniji naučni skup u Jugoistočnoj Evropi koji se održava pod slogonaom: ‘‘Sport, fizička aktivnost i zdravlje – savremene perspektive", tradicionalno već 21. put. Prethodne Konferencije su se održavale u Crnoj Gori u nekim gradovima i više puta: Baru, Kotoru, Tivtu, Herceg Novom, Bijeloj, Podgorici i Budva i u Cavtatu, pored Dubrovnika od 2019. godine u hotelu Croatia u partnerstvu sa Kineziološkim fakultetima iz Splita i Zagreba.

-Zahvaljujemo se prof. dr. Sci Maji Pajek, prodekanu za nauku Fakulteta sporta Univerziteta u Ljubljani, koji su nas prepoznali kao pouzdane partnere i što će dati nemjerljiv doprinos u daljem razvoju ove konferencije, ističe prof. dr Duško Bjelica, predsjednik Crnogorske sportske akademije i jedan od urednika prestižnih naučnih časopisa "Sport Mont", koji se nalazi u naučnoj citatnoj bazi Scopus i "Montenegrin Jurnal of Sports Science and Medicine", koji se nalazi naučnoj citatnoj bazi WOS. - Jedan od plenarnih predavača biće i prof. dr Robert Schneider, profesor i programski direktor na sportskom menadžmentu State University of New York at Brockportna koji je potvrdio učešće. Takođe, narednih dana će se ozvaničiti još nekoliko partnera sa fakulteta iz Evropske unije i nekoliko najreferentnijih naučnika iz oblasti sportskih nauka, rekao je profesor Bjelica.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
ТАГОВИ
DUŠKO BJELICACSA
05. maj 2024 16:59