Црногорски одбојкаши на тренингу у Острави / - фото: ОСЦГ
02/09/2021 u 16:57 h
Nikola JovanovićNikola Jovanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Снажна Бугарска прави тест за Црну Гору

Лакчевић: Очекује нас тежак темпо, али смо се напорно радили и спремно дочекујемо Евроволеј. Волимо изазове и јаке противнике.

Све тече по плану за одбојкаше Црне Горе у Острави. Одрадили су „црвени” два тренинга, а у петак их очекује оно право, оно због чега су напорно радили у претходном периоду.

Изабраници Вељка Башића имају велику жељу да на другом узастопном наступу на Евроволеју убиљеже бољи пласман него што су урадили на претходном континенталном шампионату у Холандији.

Црногорци су у респектабилној групи Б, са домаћином Чешком, европским вицепрваком Словенијом, великаном европске одбојке Италијом, јаком Бугарском и одговарајућом селекцијом Бјелорусије.

Први ривал у велелепној „Остравар арени” ће Марку Бојићу и друговима бити Бугарска.

Очекује нас тежак меч. Уводни дуел са изузетно јаким ривалом ће бити прави тест за нас. За нама је јако добар припремни период. Сматрам да смо се кроз четири пријатељске утакмице и индивидуални рад одлично припремили за напоре на Европском првенству – рекао је Никола Лакчевић.

Многи ће констатовати да црногорски одбојкаши у дуелима са Бугарском, Словенијом и Италијом немају шта да траже.

Либеро „црвених” ипак поручује да он и саиграчи неће изаћи на мондофлекс са бијелом заставом.

Волимо изазове и јаке противнике. Нећемо се унапријед предати – јасан је Лакчевић.

Биће ово први пут за Николу да ће морати да „упија” убитачне нападе бугарских асова.

Никада нисам у сениорској конкуренцији играо против Бугарске. Кроз млађе категорије ми се дешавало да Бугари буду са друге стране мреже. Знам да су појединачно много јаки. Сви наступају у најјачим првенствима широм планете. Морамо бити максимално фокусирани, уједно и релаксирани, како бисмо остварили најбољи могући резултат – казао је Лакчевић.

Црна Гора ће у суботу од 16 сати играти са Словенијом, дан касније од 19 часова ће снаге одмјерити са Италијом.

Понедјељак је дан када ће „црвени” покушати да се регениришу пред дуеле са директним ривалима за четврто мјесто у групи, последње које води у осмину финала, против Чешке у уторак и против Бјелорусије у сриједу од 19 сати.

Очекује нас тежак темпо. Играћемо три утакмице заредом, без дана паузе, па затим двије по истом систему. Управо због тога смо жестоко радили на припремама и сигуран сам да спремни дочекујемо турнир и да ћемо остварити бољи пласман него на прошлом шампионату – закључио је Никола Лакчевић.

Црногорским одбојкашима је на претходном Евроволеју за длаку измакао пласман у осмину финала.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 14:00