Zalet za Evropsko prvenstvo iz Podgorice / -FOTO: STEFAN IVANOVIć/RSCG
30/10/2023 u 19:24 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Šola: Da uvedemo nove akcije

Rukometaši Crne Gore u okviru EHF sedmice treniraće u Podgorici, a u četvrtak planirana prijateljska utakmica protiv Rumunije u dvorani "Verde"

Nakon šest mjeseci ponovo su se okupili najbolji rukometaši Crne Gore, koji će predstojeću EHF sedmicu iskoristiti za početak uigravanja za Evropsko prvenstvo u Njemačkoj.

Izabranici selektora Vlada Šole treniraće u Podgorici, a u četvrtak u 17 sati planirana je prijateljska utakmica protiv Rumunije u dvorani "Verde".

Jedini debitant na spisku je srednji bek Leotara Vladimir Stanković, dok su sa prvobitnog spiska selektora Šole zbog povreda otpali Stevan Vujović i Miodrag Ćorsović, pa za ovu akciju stručni štab računa na 20 igrača.

- Dug je period od našeg zadnjeg susreta. Uželjeli smo se jedni drugih, da budemo zajedno i da se bavimo rukometom…Svi su maksimalno motivisani - kazao je selektor Šola.

Svaki trening je koristan za "lavove", koji će u januaru naredne godine u Minhenu za protivnike u grupi imati Island, Mađarsku i Srbiju.

- Primarno je da uigramo 5-1 odbranu i da uvedemo nove akcije. Svakako, i da vidimo neke nove igrače.

Novo ime je Vladimir Stanković iz Leotara, prvi put od kontinetalne smotre u Mađarskoj tu je ponovo Nemanja Grbović, došao je i Stevan Vujović, ali je povrijeđen i neće moći da pomogne u ovoj akciji.

- Veliki je dobitak što je Grba tu, pozvao sam i Stevana, igra veoma dobro u Rumuniji, ali je trenutno povrijeđen. Ipak, došao je, tu je sa nama, pokazao je ogromnu želju da bude uz reprezentaciju. Ako svi tako budemo imali takav stav možemo da napredujemo - nagalašava Šola.

Vuko Borozan je ponovo igrač o kojem se priča nakon dobrih partija za Lovćen u Evropskoj ligi.

- Gledao sam obje utakmice Lovćena u EHF Evropskoj ligi. Borozan je svjetski igrač. Nažalost, posljednjih godina nije bio u vrhunskom rukometu, ali ne može zaboraviti da igra rukomet. Pitanje je samo koliko je njegov motiv jak i želja da ponovo vrati svoju reputaciju kao jednog od najboljih lijevih bekova na svijetu. Nijesam odustao od njega, kad dođe vrijeme, obaviću razgovor sa njim. Ako je spreman da igra, biću srećan - istakao je Šola.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
29. maj 2024 02:06