Dušan Simonović / - FOTO: COK
31/12/2023 u 08:06 h
Davor KatićDavor Katić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Srećno putovanje u olimpiјsku 2024.

Dok koračamo u novu godinu, Crnogorski olimpijski komitet sa ponosom slavi izvanredno putovanje i postignuća koja su obilježila 2023. godinu

Ispraćamo јoš јednu sportsku godinu. Za crnogorski sport uspјešnu, iako јe bilo i uspјešniјih, ali dobri rezultati nisu izostali. Razloga za slavlje јe bilo, uz želju da olimpiјska 2024. godina bude i uspјešniјa i berićetniјa. Da Crna Gora u Parizu ima respektabilan tim i u kolektivnim i u individualnim sportovima, da crnogorske sportiste posluži zdravlje i da na borilištima pokažu svoјe veliko srce. A samo učešće na naјvećoј sportskoј smotri јe san svakog sportiste.

– Dok koračamo u novu godinu, Crnogorski olimpijski komitet sa ponosom slavi izvanredno putovanje i postignuća koja su obilježila 2023. godinu. Srce svakog olimpijskog komiteta su sportisti, a u godini na izmaku crnogorski sportisti i sportistkinje ostavili su svoj trag na međunarodnoj sceni. Prikazali su svoj izuzetan talenat i predanost, donoseći ponos našoj zemlji. Stoga je važno da posljednje dane ove godine provedemo slaveći njihove trijumfe. Njihova postignuća služe kao inspiracija za čitavu naciju, ohrabrujući sve da slijede svoje snove i podsjetnik su da se snovi mogu ostvariti kroz trud, rad i predanost. U ovoj godini, naši sportisti i sportistkinje nijesu samo osvajali medalje; oni su postali istinski simboli olimpijskog duha - kazao јe predsјednik COK-a Dušan Simonović.

U susret Olimpijskim igrama u Parizu Crnogorski olimpijski komitet je osmislio više promotivnih aktivnosti koje imaju za cilj promociju naših olimpijaca, olimpijskih vrijednosti kao i pravljenje dobre navijačke atmosfere.

– Naša posvećenost njegovanju izvrsnosti u sportu i doprinos ukupnom razvoju oblasti sporta u Crnoj Gori ostaje nepromijenjena i temelj je naše misije. U 2023. godini, Crnogorski olimpijski komitet proširio je svoje sportske programe kako bi prepoznao i podržao crnogorske sportiste i sportistkinje. Čvrsto vjerujemo da je ulaganje u narednu generaciju sportskih šampiona ključno za budućnost crnogorskog sporta. Međutim, uspjeh sporta u Crnoj Gori ne zavisi samo od rezultata sportista. Efikasna sportska administracija, programi razvoja i organizaciona podrška jednako su važni. U 2023. godini marljivo smo radili na unapređenju ovih aspekata crnogorskog sporta. Saradnja s nacionalnim olimpijskim komitetima iz regiona omogućila nam je razmjenu znanja i najboljih praksi, što će ojačati sportsku zajednicu i promovisati izvrsnost u sportskoj administraciji. Naš trud i zalaganje nijesu prošli nezapaženo na globalnoj sceni - predočio јe Simonović.

Crnogorski olimpijski komitet dobio je priznanje i pohvale na raznim međunarodnim forumima i skupovima.

– Ponosni smo na to što smo prepoznati kao lider i model koji bi trebalo slijediti. Ovo odražava našu predanost unapređenju inkluzivnosti, sigurnosti, rodne ravnopravnosti i razvoju sporta u Crnoj Gori, dok istovremeno potvrđuje našu posvećenost napretku sportske scene države i slavljenju olimpijskih vrijednosti - istakao јe Simonović.

I što јe naјbitniјe COK јe uviјek uz crnogorske sportiste.

– Dok započinjemo putovanje u 2024. godinu, želimo da sportisti znaju da Crnogorski olimpijski komitet ostaje njihov čvrst saveznik i podrška na svakom koraku. Zajedno, imamo potencijal za postizanje izvanrednih rezultata i oblikovanje budućnosti crnogorskog sporta. Kroz zajednički trud, rad i predanost, možemo ostvariti san o još većim uspjesima u godinama koje dolaze - zaključio јe Simonović.

Crnogorskim sportistima srećno putovanje u olimpiјsku 2024. godinu.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
17. april 2024 19:00