Основци на такмичењима / - Фото: Друштвене мреже
16/03/2022 u 16:45 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Стартује Лига основних школа

Лига основних школа Подгорице званично ће почети сjутра и траjаће до краjа маjа, саопштено jе из Секретариjата за културу и спорт Главног града

Наводи се да jе за 22. издање традиционалне спортске манифестациjе приjављено 20 подгоричких основних школа.

Очекуjу се да ће се у десет заступљених спортова надметати више од 1.000 ученика и ученица.

- Задовољни смо броjем приjављене дjеце, с обзиром да jе jедан од циљева Лиге основних школа да што више школараца мотивишемо да се уклjуче у спортске процесе, како би се такмичили, дружили и били физички активни, због позитивних утицаjа на њихово здравље, задовољство и бољи успjех у школи - саопштили су из Секретариjата за културу и спорт.

Лига ће почети турнирима у малом фудбалу за дjечаке и дjевоjчице, а потом ће услиjедити спортске борбе у одбоjци, кошарци, рукомету, шаху, атлетици, стоном тенису и каратеу.

Новост су такмичења у баскету 3×3 и пливању, у коjима ће подгорички ђаци први пут добити шансу да одмjере снаге.

- Жеља нам jе да оснажимо школски спорт као фундамент општинског и државног спорта, па нам jе, осим масовности из коjе неминовно произилази квалитет, изузетно важно да из године у годину у програм манифестациjе укључуjемо нове спортске дисциплине - пише у саопштењу.

Наводи се да ће ове године бити нови олимпиjски спорт – баскет 3×3, али и надметања у пливању.

Из Секертариjату за културу и спорт похвалили су сарадњу са Активима професора физичког васпитанjа подгоричких основних школа.

- Очекуjемо да ће такмичења протећи у поштеноj борби и коректноj атмосфери. За наjболjе такмичаре и екипе биће обезбиjеђене медаље и пехари, али и награда за фер-плеj.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 21:39