Naučna elita u drevnom gradu: prof. dr Duško Bjelica / -FOTO: CSA
27/02/2023 u 20:37 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Sve spremno za jubilarnu konferenciju CSA

Najprestižniji naučni skup kada su u pitanju sportske nauke u Jugoistočnoj Evropi održaće se od 20. do 23. aprila 2023. godine u Cavtatu, blizu Dubrovnika.

Crnogorska sportska akademija iz Podgorice obilježava 20. jubilarnu Međunarodnu naučnu sportsku konferenciju - najprestižniji naučni skup kada su u pitanju sportske nauke u Jugoistočnoj Evropi održaće se od 20. do 23. aprila 2023. godine u Cavtatu, blizu Dubrovnika.

-Suorganizator je Kineziološki fakultet iz Splita, a partneri ove najprestižnije naučne konferencije su Fakultet sporta iz Ljubljane i Kineziološki fakultet iz Zagreba, istakao je prof. dr Duško Bjelica, predsjednik Crnogorske sportske akademije i predsjednik ove naučne konferencije.

Profesor Bjelica ističe da se nalaze na programu Evropskog koledža sportskih nauka za 2023.godinu. On očekuju podršku i uključivanje u ovaj projekat Crnogorskog olimpijskog komiteta i još nekoliko olimpijskih komiteta i evropskih strukovnih saveza koji su izrazili želju za učešćem u okviru work šop prezentacija.

Prijavljeno preko 350 učesnika iz 27 zemljalja sa pet kontinenata koji potpisuju ukupno 140 naučnih i stručnih radova iz oblasti sportskih nauka.

Plenarni predavači su: prof. Dr Robert C. Schneider iz Odjela za kineziologiju, sportske studije i fizičku edukaciju Fakulteta u Brockportu (SAD), prof. dr. sc. Igor Jukić sa Kineziološkog fakulteta Sveučilište u Zagrebu, Ingi Thor Einarsson sa Univerziteta u Reykjaviku (Island), dr Šime Veršić sa Kineziološki fakulteta Sveučilište u Splitu koji radi i u HNK Hajduk, zatim prof. primarius Anamarija Jurčev Savićević iz Instituta za javno zdravstvo Splita i Dalmacije i Odjela za epidemiologiju i respiratorne infekcije Hrvatske, prof. dr Gregor Jurak sa Fakulteta za sport Univerziteta u Ljubljani, prof.dr Nevenka Maras sa Učiteljskog fakulteta Sveučilišta iz Zagreba kao i prof. dr Johanes Karl sa Univerziteta u Nimburgu (Njemačka).

Konferencija će imati i regionalnu doktorsku školu, zatim radni sastanak uredničkih timova najznačajnih regionalnih naučnih časopisa iz oblasti sportskih nauka kao i nekolika work šopa iz pojedinih sportova i sportskih disciplina.

Svi abstrakti odobrenih radova biće objavljeni u časopisu Montenegrin Journal of Sports Science and Medicine koji se nalazi u najprestižnijoj svjetskoj citatnoj bazi WOS, a cijeli radovi u međunarodnom časopisu Sport Mont koji se nalazi u citatnoj bazi SCOPUS.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
ТАГОВИ
CSADUŠKO BJELICA
26. april 2024 00:51