Crna Gora u tri sporta / -FOTO: COK
24/07/2023 u 20:25 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Svečano otvoren Evropski olimpijski festival mladih

U Mariboru će se u narednih šest dana takmičiti 2.419 mladih sportista i sportistkinja iz 48 evropskih zemalja

Više od 5.000 ljudi ispunilo je sinoć stadion "Ljudski vrt" u Mariboru, u dobrodošlici za 2.419 mladih sportista i sportistkinja iz 48 evropskih zemalja, koji će se takmičiti za 827 medalja tokom narednih šest dana takmičenja na Evropskom olimpijskom festivalu mladih (EYOF).

Ovo 17. izdanje EYOF-a, na kojem će se održati takmičenja u 11 sportova, predstavlja najveći multisportski događaj ikada održan u Sloveniji.

Jedinstveni događaj namijenjen najboljim evropskim sportisti ma i sportistkinjama uzrasta od 14 do 18 godina, zvanično je otvorila predsjednica Republike Slovenije, Nataša Pirc Musar.

U svom obraćanju, predsjednik Evropskih olimpijskih komiteta (EOK), Spiros Kapralos, opisao je ovaj EYOF kao dio nasljeđa bivšeg predsjednika EOK-a i Olimpijskog komiteta Slovenije, Janeza Kocijančiča. "Zahvaljujući Janezu, Festival je ovdje u Mariboru. Ovaj EYOF posvećujemo njemu, velikom lideru evropskog i slovenačkog sporta".

Na Ceremoniji otvaranja, zastavu Crne Gore nosili su atletičarka Anabela Mujovi i rukometaš Filip Božović. Crnogorski predstavnici takmičiće se u 3 sporta – atletici, džudou i rukometu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
ТАГОВИ
EYOFCOK
28. april 2024 21:35