Šveđanke bolje od Mađarica / EPA-EFE-ADAM IHSE
09/12/2023 u 22:30 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Švedska osigurala četvrtfinale i učinila uslugu Crnoj Gori

Izabranice Bojane Popović sada navijaju za Mađarsku. Plasman u završnicu izborile Danska i Njemačka

Švedska je učinila uslugu Crnoj Gori - pobjedom Geteborgu protiv Mađarske 26:22 (10:11) ostvarila je i drugu pobjedu u glavnoj rundi, ukupno petu na šampionatu i izborila plasman u četvrtfinale. Protiv Crne Gore će selekciji "tri krune" koja je i dalje maksimalna i bod biti dovoljan za prvo mjesto.

Imala je Mađarska tri gola prednosti u prvom poluvremenu (11:8), na odmor otišla minimalnom prenošću, da bi u nastavku Švedska na krilima navijača bila mnogo bolja i zasluženo slavila. Ema Lindkvist i Jamina Roberts sa po sedam golova predvodile su Švedsku do trijumfa.

Dakle, pred posljednje kolo u grupi 1, Crna Gora zna računicu. Ako Mađarska slavi protiv Hrvatske a imaće motiv jer bi joj treće mjesto donijelo izvjesno je olimpijske kvalifikacije, Crna Gora bi se zajedno sa Švedskom plasirala u četvrtfinale. U suprotnom, ako Hrvatice trijumfuju izabranicama Bojane Popović biće potrebna pobjeda nad selekcijom "tri krune".

A potencijalni rivali u četvrtfinalu su već poznati - Danska i Njemačka su kolo prije kraja u grupi 3 čekirale karte za završnicu u Herningu pobjedama nad Poljskom odnosno Srbijom, i u direktnom dvoboju odlučivaće o prvom mjestu. Njemicama je dovoljan i bod.

Rezultati 2. kola - grupa 1: Senegal - Crna Gora 21:29, Hrvatska - Kamerun 24:15, Švedska - Mađarska 26:22. Tabela: Švedska 8, Crna Gora 6, Hrvatska 5, Mađarska 4, Senegal 1, Kamerun 0. Grupa 3: Rumunija - Japan 32:28, Srbija - Njemačka 21:31, Poljska - Danska 22:32. Tabela: Njemačka 8, Danska 6, Rumunija 4, Poljska 4, Japan 2, Srbija 0.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
24. jul 2024 22:02