Lin Blom bila raspoložena / EPA-EFE-BO AMSTRUP
13/12/2023 u 19:13 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Švedska zakazala polufinale sa Francuskom

Njemačka lak plijen u četvrtfinalu

Norveškoj i Francuskoj u četvrtfinalu Sjetskog prvenstva pridružila se i Švedska, koja je u trećem četvrtfinalu u Herningu lakše neko što se očekivalo savladala Njemačku sa 27:20.

Za selekciju "tri krune" biće to drugo polufinale na planetarnim smotrama, a rival u borbi za finale biće im u petak Francuska.

Nisu Šveđanke dale nikakvu šansu Njemicama, igrale su perfektnu odbranu i već u prvom poluvremenu koje su dobile sa čak 16:6 riješile pitanje pobjednika. U nastavku, Njemice su prišle na minus četiri (22:18), ali više od toga nisu mogle.

Lin Blom, Jamina Roberts, Natali Hagman i Olivija Melegord sa po pet golova predvodile su Švedsku, ali je prvo ime meča bila golmanka Johana Bundsen sa 15 odbrana.

Švedska u kolekciji ima srebro iz 2010. godine i bronzu 2014, kada je u meču za 3. mjesto savladala Crnu Goru. Sada će imati priku da se domogne trećeg odličja. A da bi ga osigurala moraće prvo da sruši Francusku i da joj se osveti za poraze u polufinalnim duelima Svjetskog prvenstva u Njemačkoj 2017. godine (24:22), te Olimpijskih igara u Tokiju (29:27).

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
ТАГОВИ
ŠVEDSKA SPSP 2023
06. jun 2024 14:16