Dominantni Odermat / -FOTO: EPA
06/01/2024 u 15:48 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Svjetski kup u skijanju: Pobjede Odermata i Grenije

Švajcarac i Kanađanka slavili u trkama veleslaloma u Adelbodenu i Kranjskoj Gori

Svjetski kup skijaša nastavljen je u Adelbodenu, a publiku je obradovao Švajcarac Marko Odermat koji je slavio i u četvrtom veleselalomu sezone, s vremenom 1:54,06 i nastavio dominaciju u svojoj najboljoj disciplini.

Olimpijski šampion slavio je i u Bormiju u superveleslalomu pred Novu godinu i grabi ka trećem uzastopnom Velikom kristalnom globusu, budući da ima 282 boda više od Marka Švarca koji je završio sezonu zbog povrede.

Norvežanin Aleksander Omot Kilde bio je drugi sa sa zaostatkom od sekundu i 26 stotinki, dok je podvig napravio Hrvat Filip Zubčić, koji je u prvoj trci imao 12. vrijeme, ali je zahvaljujući sjajnoj drugoj vožnji stigao do trečeg mjesta i podijuma.

U Adelbodenu skijaši sjutra voze slalom.

Skijašice se ovog vikenda za bodove bore u Kranjskoj Gori, a drugu godinu zaredom Kanađanka Valeri Grenije s vremenom 1:50,51 slavila je u velesalomu.

Na 60. izdanju Zlatne lisice druga je bila Švajcarkinja Lara Gut-Behrami (+0,37), a treća Italijanka Federika Brinjone (+0,51).

Tek deveto mjesto zauzela je i dalje vodeća u generalnom plasmanu, Amerikanka Mikaela Šiffrin (+1,88). Šifrin vodi sa 929 bodova, druga je Brinjone sa 697, a treća Vlhova sa 622.

Slalom će sjutra voziti i skijašice.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
27. jul 2024 03:13