Тања Ашанин / - фото: РСЦГ/Стефан Ивановић
04/10/2021 u 20:44 h
Nikola JovanovićNikola Jovanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Тања Ашанин: Сан се коначно остварио

Нова „лавица” пресрећна због позива селекторке Бојане Поповић. Увјерена да ће црногорске рукометашице наћи рјешење за све проблеме. Мађарска добра за напредак у каријери

Рукометашице Црне Горе окупиле су се вечерас у подгоричком СЦ „Морача” први пут након Токија. Било је на прозивци нових лица. Дебитанткиња на припремама сениорске репрезентације је Тања Ашанин.

Репрезентација је сан сваког спортисте, мени се тај сан коначно остварио. Осјећам се прелијепо и даћу све од себе да оправдам позив селекторке Бојане Поповић – казала је Ашанин представницима медија.

Црногорке су ЕХФ недјељу почеле без шест играчица које су у прошлости носиле дрес са националним грбом, што због повреда, што због проблема у комуникацији са клубовима

Много је проблема али вјерујем да ћемо наћи рецепт за све. Када је тим прави лако је пребродити све недаће и доћи до резултата – оптимиста је Тања.

Црногорке у четвртак у Скопљу са Сјеверном Македонијом играти први меч у Евро купу. Реванш је три дана касније у Подгорици.

С обзиром да сам дебитанткиња нисам имала прилике да играм против Сјеверне Македоније. Пратила сам њихове игре, али је другачије када гледате на телевизору и када сте на терену – додала је Ашанин.

image

Ашанин у разговору са медијима

- фото: РСЦГ/Стефан Ивановић

Тања је након одличних партија у Јагодини, љетос зарадила трансфер у мађарски Машонмађовар.

Другачији је систем, другачије се тренира, другачији је језик, народ, све је другачије. Трудим се да се укопим што прије, али је за све потребно вријеме. Задовољна сам како тренутно иду ствари, лига је јача, јаче су утакмице. Свакако да је за моју каријеру добро што има шансу да играм против екипа које спадају у сам европски рукометни крем, као што су Ђер и Ференцварош – закључила је Ашанин.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 22:07