Muški kata tim KK Bar / -FOTO: KSCG
29/03/2024 u 14:47 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Tivat spreman za seniorsko prvenstvo Crne Gore u karateu

Prvenstvo Crne Gore u karateu za seniore biće održano sjutra u Tivtu, a okupiće 57 takmičara iz 16 klubova, saopšteno je iz Karate saveza

Najbolji crnogorski karatisti će nadmetati u katama i borbama, u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji.

- Obaveza takmičara, odnosno klubova je da obezbijedi zaštitnu WKF opremu, ljekarski pregled ne stariji od šest mjeseci i polisu osiguranja - saopšteno je iz Karate saveza.

Navodi se da će takmičenje u katama biti održano po WKF pravilima.

Bunkai će biti izvođen u finalu i u meču za treće mjesto, piše u saopštenju.

Državni šampionat odvijaće se na dva borilišta, a pravo nastupa imaće isključivo uredno i pravilno registrovani takmičari u 2024. godini.

Takmičenje u Sportskom centru Župa počeće u deset sati.

Organizator šampionata je Karate savez, dok je Opština Tivat sufinansirala organizaciju takmičenja.

Predsjednik Karate saveza, Predrag Perković, kazao je da će Tivat poslije duže vremena biti domaćin jednog velikog karate događaja.

- Na taj način nastavljamo našu misiju popularizacije karatea u svim opštinama u državi. Drago mi je da je Opština Tivat prepoznala značaj tog sportskog događaja i da je kroz sufinansiranje organizacije državnog prvenstva podržala napore Karate saveza da iz godine u godinu podiže nivo kvaliteta organizacije prvenstava - rekao je Perković agenciji MINA.

On je naglasio da karate nakon više godina bilježi rast broja učesnika seniorskog šampionata.

- To je još jedan jasan signal da klubovi sve veću pažnju posvećuju seniorskom karateu i da smo na dobrom putu jačanja naše seniorske baze - rekao je Perković.

Sekretarka za društvene djelatnosti Olivera Mišković Vidojević kazala je da joj je zadovoljstvo nam što će prvenstvo Crne Gore za seniore u karateu biti održano u Tuvtu.

- Podrška u sufinansiranju tog događaja pokazuje još jednom da je Tivat prepoznat kao grad koji ulaže u sport i njegovu popularizaciju. Taj događaj je važan i zbog toga što podstiče razvoj karatea i pozicionira Tivat na mapu sportskuih destinacija - rekla je Mišković Vidojević.

Prema njenim riječima, Opština Tivat i sekretarijat za društvene djelatnosti će i ubuduće pružati podršku takvim događajima cijeneći njihov značaj, prije svega u cilju pravilnog usmjeravanja mladih na zdrave stilove života.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
26. maj 2024 13:26