Са додјеле признања / - Т. Вучиновић
07/06/2021 u 14:27 h
Dan.Dan.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Тиватски шахисти побједници Купа Црне Горе

- Ово је најљепши поклон за рођендан, а надамо се да ћемо добар резултат остварити и на Премијер лиги - кажу у ШК Мимоза

Шахисти Мимозе су освојили Куп Црне Горе у години када славе 70. рођендан клуба.

-Поносни смо и срећни што смо успјели да освојимо Куп Црне Горе у шаху. Нашу радост увеличала је и чињеница да клуб ове године слави седам деценија постојања. Ово је најљепши поклон за рођендан, а надамо се да ћемо добар резултат остварити и на Премијер лиги. Захваљујемо на бројним честиткама које смо добили. Захваљујемо Општини Тиват која нам већ годинама помаже. Очекујемо да ћемо добити и просторије у којима можемо да вјежбамо и да поново отворимо школу шаха. Наш клуб је већ годинама међу најбољима у Црној Гори. Обећавамо још боље резултате – саопштено је из ШК“Мимоза Тиват.

Тријумфу шахиста Мимозе у Купу Црне Горе присуствовао је и предсједник тиватске Скупштине др Андрија Петковић.

- Честитам Мимози на освајању побједничког пехара у Купу Црне Горе. Ово је велики успјех не само тиватског шаха него и тиватског спорта, један од највечих у посљедњих неколико година. Нас из локалне управе то обавезује да пронађемо простор за ШК Мимоза. Тако ће се створити услови за организовање школе шаха. Па уз успјехе сениора да клуб ствара нове играче. Драго ми је да сам данас у Сутомору да подијелим радост освајања Купа са шахистима Мимозе. Честитам им на убједљивом тријумфу у јакој конкуренцији – рекао је др Андрија Петковић.

У посљедњем колу Мимоза је са 2,5-1,5 савладала пљеваљски Рудар и заслужено са 13 бодова убједљиво освојила прво мјесто.

Сребро је припало никшицкој Електропривреди са 10 бодова, а бронза подгоричкој Будућности са 9 бодова.Укупно је учествовало 14 екипа.

Награде побједницима уручио је Вања Драшковић, члан ИО Шаховског савеза.

Т.В.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 11:39