/ - FOTO: M.N.
10/03/2023 u 18:28 h
Milovan NovovićMilovan Novović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Treći sajam sporta u Nikoljcu: Bjelopoljci promovisali zdrave stilove života

Sportski sajam je prilikada se dodatno afirmišu vrijednosti crnogorskih reprezentacija u svim sportovima, kazao je direktor Centra za sport Marko Maslovarić

Treći Sajam sporta i sportskih klubova pod sloganom "Reprezentacija u srcu" održan je danas u sportskoj dvorani u bjelopoljskom Nikoljcu, povodom Dana reprezentacije Crne Gore.

Direktor Centra za sport i rekreaciju, koji je i organizator ove manifestacije Marko Maslovarić kazao je da je sportski sajam prilika i da se dodatno afirmišu vrijednosti crnogorskih reprezentacija u svim sportovima, a posebno u onim gdje bjelopoljski klubovi imaju svoje predstavnike. 

image
- FOTO: M.N.

- Danas iz Bijelog Polja šaljemo poruku da je reprezentacija u srcu svih naših sportista, a to je i san svakog sportiste, da u svojoj profesioalnoj obuče nacionalni dres. Treći put zaredom pravimo ovaj događaj sa ciljem da promovišemo sportske organizacije iz Bijelog Polja. Mi ovje imamo preko trista dječaka i djevojčica iz bjelopoljskih osnovnih škola, da učlane i pronađu sportsku granu koja im godi i da na taj način damo dodatni impuls razvoju i unapređenju sporta u Bijelom Polju. Reprezentacija je ideal i najveća vrijednost savremenog crnogorskog društva i, shodno tome, svi moramo da tu vrijednost dodatno ojačavamo iz godine i godinu. Danas smo napravili sajam sporta a domaćin i na ovom događaju su perspektivni sportisti iz Bijelog Polja, odnosno reprezentativci iz Bijelog Polja, kojih ima preko 15. Danas je prisutno njih deset na sajmu, a nisu došli reprezentativci BК Bijelog Polja, s obzirom na reprezentativne obaveze. Cilj ove manifestacije jeste da se promovišu sport i zdravi stilovi života, i da pošaljemo još jednom poruku da je reprezentacija u srcima svih nas - kazao je Maslovarić.

image
- FOTO: M.N.

On je dodao da se među sportistima nalazi i desetak bjelopoljskih reprezentativaca u raznim sportovima.

Ljubiteljima sporta, sportistima i sportskim radnicima obratio se i predsjednik Opštine Petar Smolović, koji je, otvarajući sajam, kazao da ovakva manifestacija znači puno za Bijelo Polje.

- Zadovoljstvo je na jednom mjestu vidjeti ovoliko mladih ljudi i više od osamnaest sportskih klubova - zaključio je on. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
14. april 2024 10:23