Са прес конференције / - Фото: ПГ Биро
30/04/2022 u 08:40 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Триатлонци у недјељу у Подгорици

Циљ Koinis no limits триатлона, првог у полудугоj дистанци у Подгорици, jе да промовише потенциjале Главног града као спортске дестинациjе и повеже природне љепоте Националног парка Скадарско jезеро и урбане средине града, саопштили су организатори манифестациjе

Набоди се да jе то уjедно и прва трка на Балкану коjа ће бити бодована за Свjетску ранг листу (ПТО wорлд ранкинг).

Градоначелник Иван Вуковћ казао jе да Подгорица добиjа jош jедну спортску манифестациjу, коjа ће бити на наjвишем нивоу и доприниjети да Главни град буде видљивиjи у региону и шире.

- Захвалан сам лjудима из Триатлон савеза, коjи су били посвећени реализациjи плана, а драго ми jе да jе догађаj подржан и од одређеног броjа компаниjа, коjе су показале интересовање и друштвену одговорност, на челу са партнерима из компаниjе Коинис - рекао jе Вуковић.

Он jе казао да му jе посебно задоволjство због суботње хуманитарне трке, са коjе се прикупљена средства уплаћуjу Институту за болести дjеце, за уређење простора испред те установе.

Предсjедник Триатлон савеза Црне Горе, Ведран Роћеновић, истакао jе да jе триатлон олимпиjска дисциплина коjа обухвата пливање, бициклизам и трчање.

Он jе истакао да се дисциплине међусобно разликуjу у дистанцама коjе треба савладати.

- Koinis no limits триатлон jе проjекат Триатлон клуба Подгорица у дисциплини халф дистанце, коjи ће своjу премиjеру доживjети 1. маjа, на релациjи Скадарско jезеро – Подгорица - рекао jе Роћеновић.

Према његовим риjечима, посебност те трке огледа се у пливанjу у Скадарском jезеру (1,9 км), вожнjи бицикла булеваром и магистралним путем на релациjи Скадарско jезеро – Главни град (у дужини од 90 км) и трчању булеварима и улицама у главном градском jезгру (у дужини од 21 км) са цилjем на Тргу независности - казао jе Роћеновић.

- У питању jе трка коjа jе осмишљена тако да стаза буде jедна од наjбржих у Европи, што jе чини идеалном за постављање личних рекорда. Посебну чар трци даjе и сами амбиjент, смjењивање пеjзажа, од љепота Националног парка до урбаних средина, историjских и културних знаменитости - рекао jе Роћеновић.

Он jе нагласио да се за Коинис но лимитс триатлон приjавило 170 учесника из 14 држава Европе, као и наjбољи триатлонци и триатлонке из региона.

Дан приjе главне трке, у суботу у 17 сати, биће одржана Трка задовољства на пет километара за одрасле и 500 метара за дјецу.

- Сва прикупљена средства ће бити донирана Удруженjу родителjа дjеце оболjеле од карцинома – Фениx, за проjекат изградње паркинг простора и дjечjег игралишта испред одjељења онкологиjе и хематологиjе Института за болести дjеце. Сви приjављени учесници ће плаћати симболичну стартнину у вриjедности од наjмање три ЕУР - саопштили су организатори.

Предсjедница Удружења родитеља дjеце обољеле од карцинома Феникс Црна Гора, Диjана Стоjановић, истакла jе да jе посебно радуjе што jе Трка задовољства хуманитарног карактера.

Представник генералног спонзора трке, компаниjе Коинис, Тин Делjанин нагласио jе да jе риjеч о друштвено одговорноj компаниjи и да ће поред обезбиjеђеног спонзорства, одређени броj запошљених дати своj допринос учешћем на триатлону.

Професионални триатлонац Jарослав Кова казао jе да jе сигуран да ће оваj догађаj позиционирати Подгорицу као атрактивну спортску дестинациjу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 04:29