TVCG sveukupni pobjednik / -FOTO: BLAGOJE ĐUKANOVIć
02/10/2023 u 17:09 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

TVCG sveukupni pobjednik Ljetnjeg festivala

32. Međunarodni festival Sporta za sve u Budvi okupio 557 učesnika iz šest država

Podjelom pehara, medalja i diploma, u atmosferi radosti i osmijeha, uz bogati muzički program, u Budvi je prof. dr Budimir BIjelić zatvorio 32. Međunarodni festival Sporta za sve. Dva Saveza koji po tradiciji organizuju ovu Manifestaciju, su ovoga puta imali razloga za potpuno zadovoljstvo, okupili su 557 učesnika iz šest država. Takmičenja su se u zgusnutom programu odvijala u 14 sportskih disciplina, u kategorijama do i preko 40 godina. Vodile su se velike borbe za svaki gol, poen, krug više ili sekund brže, ali nikad nije narušen fer plej. Takmičenje je proteklo u atmosferi punog uvažavanja protivnika. Nije to za čuđenje, jer su se na poligonima našli bivši sportisti ili oni koji su to željeli biti, ali su ih životni pozivi usmjerili na druge staze, ali su sportu i rekreaciji ostali vjerni. Upravo su ovakvi Festivali prilika da se kroz takmičenje i druženje, sklapaju nova prijateljstva.

Crnogorski reprezentanti na Festivalu, njih nešto preko dvije stotine, su bili veoma uspješni. Ekipa Televizije Crne Gore je bila sveukupni pobjednik. Oni su osvojili deset pehara, dva za prvo, tri za drugo i pet za treća mjesta, pa je onaj najvredniji pehar, namijenjen najboljem u generalnom plasmanu, završio u rukama Nele Božović, predsjednice društva. U samom vrhu, drugi po sakupljenim bodovima bili su pljevaljski rudari (nenadmašni u vučenju konopca), dok su rekreativci Pivare Trebjesa bili peti.

image

Pljevljaci dominantni u nadvlačenju konopca

-FOTO: BLAGOJE ĐUKANOVIć

Lijepo sunčano vrijeme, odlični uslovi smještaja i ishrane u hotelskom preduzeću Budvanska rivijera, dobri tereni i odlična organizacija, učinili su da ovaj tradicionalni, 32. po redu, Festival, ostane svima u trajnom sjećanju.                                                

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
14. maj 2024 20:50