Са свечаног отварања / - Фото: Портал Оногошт
04/04/2022 u 20:08 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

У Никшићу свечано отворен реновирани Спортски центар

Реконструисана дворана Спортског центра у Никшићу отворена је данас након што је њена адаптација започета 25. фебруара

Како jе приликом отварања казао предсjедник општине Марко Ковачевић, ово jе jош jедан од проjеката коjи jе преко три године тапкао у мjесту и био практично стопиран.

- Ми смо за мање од годину дана са руководством Спортског центра успjели да оваj проjекат реализуjемо и да не будемо само они коjи имаjу намjере и препознаjу потребе наших грађана, већ да будемо они коjи наше намjере спроводимо у дjела, а потребе наших грађана се трудимо да задовољимо - навео jе Ковачевић, преноси портал Оногошт.

Ово, како jе наjавио, неће бити jедина инвестициjе у Спортски центар.

- Терен за мали фудбал коjи се налази иза Спортског центра се такође адаптира, адаптираћемо и мали базен за наше наjмлађе. Опредиjелили смо средства да се реновираjу свлачионице у Спортском центру, а надамо се да ће Проjекат енергетске ефикасности проћи и да ћемо оваj простор адекватно загриjати у будућем периоду. Кроз проjекте разних балон сала, коjе треба да буду на више локациjа у граду, трудићемо се да оjачамо капацитете Спортског центра да jедноставно можемо да пружимо што квалитетниjе услуге свима коjи се баве спортом у нашем граду - поручио jе Ковачевић.

Директор Спортског центра Бошко Драшковић казао jе да адаптациjом Спортског центра свjедочимо прегалаштву и упорности свих оних коjи су учествовали у jедном оваквом подухвату.

- Ако се томе додаjу други планирани проjекти и садржаjи, онда са пуним правом можемо рећи да ће град Никшић ускоро имати мултифункционални храм за адекватно пружање услуга у спорту. Желим и надам се да ће ново рухо доприниjети да се jош више културних, спортских и забавних манифестациjа одржава нашем граду - закључио jе он.

Како су раниjе навели из Општине, вриjедност радова на реконструкциjи дворане износи 240.000 еура.

Уз поменута средства опредиjелили су jош и додатних 58.000 еура коjи ће бити утрошени за реконстукциjу двиjе свлачионице, као и за реконструкциjу малог базена коjи ће послиjе дуже времена бити у функциjи.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 21:17