Podsjetili na zaboravljene igre / -FOTO: COK
27/08/2023 u 22:10 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

U Portonovom rekreativni događaj namijenjen svim uzrastima

Crnogorski olimpijski komitet i Portonovi organizovali RetrOlympics, kojim su podsjetili na brojne, praktično zaboravljene igre koje su oduševljale generacije

Crnogorski olimpijski komitet i Portonovi organizovali su RetrOlympics, rekreativni događaj namijenjen svim uzrastima kojim su podsjetili na brojne, praktično zaboravljene igre koje su oduševljale generacije.

Kako je saopšteno je iz krovne asocijacije crnogorskog sporta, mladi su sinoć dobili ideju kako da se dodatno zabave bez upotrebe modernih tehnologija.

-Uz to i da se fizički aktiviraju, nadmeću u duhu fer pleja i poštuju osnovna načela olimpizma. Jer to je i bio jedan od osnovnih razloga okupljanja, pogled ka Olimpijskim igrama u Parizu 2.024. godine, kaže se u saopštenju.

Navodi se da su osmijesi su dominirali Central parkom, a muzičke stolice, ćorava baka i limbo su izazvali pravo oduševljenje.

-Klikeri, školica, kockice i lastiš su otvorili potpuno nove horizonte u pogledu na kreativno ispunjavanje slobodnog vremena. Mnogo buke, radosti i preokreta na poligonu za igru "Ne ljuti se čovječe", kaže se u saopštenju.

Najveće nadmetanje viđeno je u igri "Između dvije vatre". Portonovi su zbog RetrOlympicsa posjetili i brojni sportisti. Plivačica Anđela Antunović mogla je da prenese utiske sa posljednjih Olimpijskih igara, jer je nastupala u Tokiju. Brojni vaterpolisti koji su se odazvali pozivu, nadaju se da će u Parizu već osjetiti sve čari Olimpijskih igara. Jovan Vujović, Vasilije Radović, Ilija Radović, Darko Đurović, Martin Gardašević, Danilo Radović i Uroš Vučurović zabavljali su se sa okupljenima.

-Ovo je druga promocija puta za Pariz. Imali smo priliku da se družimo sa djecom i da se vratimo u djetinjstvo. Odlična prilika i za nas da se zabavimo i da se prisjetimo tih nekih starih dana, poručio je Vučurović.

Izazove u životu vrhunskog sportiste podijelile su i odbojkašice Melisa Cenović i Dijana Vuković.

Cenović je kazala da je super iskustvo za djecu da se upoznaju sa sportistima, ali i sportom.

-Mnogo je igara ovdje tako da nikom nije dosadno ni djeci, ali ni odraslima. I ova lokacija u Portonovom je sjajna za ovakav događaj, pa svi uživamo, istakla je Melisa Cenović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
ТАГОВИ
COKPORTONOVI
29. april 2024 18:42