Осликавање мурала / - Фото: Кликс
29/12/2021 u 16:56 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

У Сарајеву почело осликавање мурала Михаела Шумахера

Сараjево ће у Нову годину ући богатиjе за нови мурал. У Аеродромском Насељу, на згради коjа гледа на А трансверзалу, Удружење Обоjена клапа почело jе осликавати лик Михаела Шумахера, преноси Кликс.

Ведран Поричанин, Емир Мушић, Риjад Хаџић и Бенjамин Ченгић, умjетници коjи су протеклог лjета организовали Фасада фестивал – “Фресх Аир Сараjево Дисплаyс Арт” у, нови проjекат реализуjу у сараднjи са “Гоетхе-Институтом БиХ”.

Овога пута одлучили су се за осликаванjе мурала славног нjемачког возача Формуле 1 у главном граду Босне и Херцеговине. Зграда коjу су одабрали налази се управо у населjу у коjем jе славни Шуми посjетио сараjевске малишане по окончанjу рата, фотографисао се с нjима и поклонио им играчке.

Седмероструки свjетски првак, коjи jе у коми од 2013. године након тешке повреде главе, Сараjево jе посjећивао два пута као специjални амбасадор УНЕСЦО-а у поводу проjекта прикуплjанjа новца за лиjеченjе дjеце жртава гранатиранjа и мина.

Мурал коjи ће Обоjена клапа осликати бит ће димензиjа 10×13 метара, а и овога пута ће бити кориштене боjе коjе прочишћаваjу ваздух.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 08:05