Деспотовићева у разговору са селекторком Бојаном Поповић / фото: Срђан Бољевић/Дан
11/06/2021 u 12:12 h
Nikola JovanovićNikola Jovanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Умор нико не помиње

Црногорска рукометна репрезентативка Јелена Деспотовић поручује да су она и саиграчице фокусиране искључиво на припреме. Изјаве о амбицијама на Олимпијским играма ће давати тек када стигну у Токио

Високе температуре отежавају живот становницима Подгорице, а како је тек тренирати у таквим условима? Од синоћ то на својој кожи могу да осјете рукометашице Црне Горе. Под диригентском палицом Бојане Поповић, почеле су „лавице” припреме за Олимпијске игре.

Напокон су почеле припреме. Добро jе познато колико су Игре важне за све нас. Пробаћемо да државу представимо на наjбољи начин. Имамо мjесец и по да се спремимо, очекује нас доста тренинга и неколико контролних утакмица, али идемо дан по дан. Фокусиране смо само на припреме – казала је Јелена Деспотовић.

Иза црногорских рукометашица су напорне клупске сезоне.  Умор ипак нико не помиње.

Када се ради о Олимпијским играма, нико вам неће рећи да је уморан – појаснила је Деспотовић.

Црногорке нису као некад у групи највећих фаворита за медаље. Побједом над Норвешком на квалификационом турниру су ипак показале да могу да се равноправно носе са најјачим репрезентацијама.

Побједа против Норвешке даје вјетар у леђа, али је најбитније да се спремимо најбоље што можемо и да у Токију будемо као једно. Кад почну Игре, размишљаћемо од утакмице до утакмице. Сигуро ћемо дати све од себе. Не можемо говорити за што ће све ово бити довољно или за колико, али се надамо наjбољем.

Бојанине изабранице ће играти у А групи са Норвешком, Холандијом, Јужном Корејом, Јапаном и Анголом. Са Африканкама ће и отворити турнир.

Немамо баш често прилику да играмо са репрезентациjама коjе нису из Европе. Можемо да се припремимо за Анголу само путем видео анализе. Прва утакмица је увијек најтежа. Понављам, наше је да се припремимо најбоље што можемо – закључила је Деспотовић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 04:47