Детаљ са скупштине ЦОК / - фото: MINA
30/09/2021 u 18:13 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Усвојен финансијски извјештај ЦОК о учешћу на Олимпијским играма

Први човјек кровне спортске организације у Црној Гори, Душан Симоновић, поручио да је у Јапану било лијепих резултата

Скупштина Црногорског олимпиjског комитета jедногласно jе усвоjила извjештаj о учешћу црногорских спортиста на Олимпиjским играма у Токиjу и оциjенила га успjешним.

Без уздржаног и гласа против усвоjени су и финансиjски извjештаj за прошлу и финансиjски план за ову годину, преноси МИНА.

Предсједник ЦОК-а, Душан Симоновић jе казао да jе поносан на резултате црногорских спортиста у Токиjу, наводећи да jе Црна Гора мала држава, а да мале државе не осваjаjу често олимпиjске медаље.

Први човјек кровне организације црногорског спорта jе казао да ЦОК у олимпиjскоj години ниjе имао подршку државних компаниjа и да jе, да би црногорска делегациjа уопште учествовала на Играма, био приморан да позаjми 228.000 евра од Владе.

Симоновић jе саопштио да jе за припреме и одлазак за Токио потршено 367.000 евра.

Финансиски извjештаj показао jе да jе ЦОК у 2020. приходовао 893,5 хиљада евра, а да jе потрошио 774,5 хиљада евра.

Симоновић jе казао да jе било доста изова, али да jе задовољан постигнутим.

У мjери у коjоj се очекивало, одрадили смо све како треба. Резултат jе на нивоу могућег, било jе лиjепих резултата и они обећаваjу добар наступ на следећим ОИ. Треба наставити са добрим радом, надам се и бољим условима за рад у спорту. Надам се да ћемо успjети да наш тим jош боље припремимо за нови олимпиjски циклус – рекао jе Симоновић.

Предсједник ЦОК-а jе нагласдио да би било добро да се у црногорском спорту организуjу и да више средстава буде уложено, не само у спортисте, већ и у спортску инфраструктуру.

Требало би убрзати те процесе, краjње jе вриjеме да ту нешто предузмемо. Jедан базен у Боки jе урушен, други не функционише дуго, атлетскле стазе немамо. Морамо то да унаприjедимо – казао је Симоновић.

Скупштина jе у почасно чланство примила Удружење спортских новинара, Савез електронских спортова и невладино удружење Заслужни спортски радници.

Усвоjена jе и промjена статута, коjа се односи да сjеднице у случаjу потребе могу бити одржане и електронски.

Упућене су честитке Параоилимпиjском комитету и стонотенисеру Филипу Радовићу за освоjену медаљу на Параолимпиjским иограма у Токиjу.

Сjедници jе присуствовао 31 од укупно 46 делегата, колико броjи скупштина ЦОК.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 20:37