Norvežanke potvrdile dominaciju / -FOTO: EHF
04/06/2023 u 20:30 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Vajpers kompletirao het-trik u Budimpešti

Norveški tim potvrdio apsolutnu dominaciju u ženskom rukometu

Vajpers Kristijansand je mašinerija - norveški tim je potvrdio apsolutnu dominaciju u ženskom rukometu, u finalu završnog turnira u Budimpešti savladao Ferenvaroš sa 28:24, i osvojio treću uzastopnu titulu prvaka Evrope.

Nada FTC trajala je 30 minuta pošto je imao gol minusa (14:13) na poluvremenu, a onda je Vajpers pokazao moć u nastavku, imao i plus osam (24:16) i rutinski posao priveo kraju. Mađarski tim, iako je imao veliku podršku preko 20 hiljada ljudi u "MVM domu" nije imao ni snage ni kvaliteta da se više vrati u meč, pa je nakon 2001. izgubio i drugo finale i još će morati da čeka na prvu titulu.

Ana Vjahireva i Suniva Andersen sa po šest postignutih golova predvodile su Vajpers, dok je jedan manje dala Jamina Roberts. Na golu je blistala veteranka Katrin Lunde, sa čak 16 odbrana. Kod Ferencvaroša sa po pet golova najefikasnije su bile Emili Belk i Andrea Lekić.

Treće mjesto pripalo je Đeru, koji je dobio Esbjerg sa 28:27.

Ruskinja Ana Vјahireva proglašena јe za MVP završnog turnira, dok je naјbolji strijelac ove sezone u ženskoј elitnoј konkurenciјi Heni Rejstad iz danskog Esbјerga, koјa јe postigla 130 golova.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
ТАГОВИ
VAJPERS F4
18. april 2024 03:53