U novu sezonu sa novim autom / -FOTO: FACEBOOK
22/04/2024 u 13:35 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Vasilije Jakšić kreće iz Austrije

Crnogorski automobilista Vasilije Jakšić trkom u Austriji, predstojećeg vikenda na stazi Rehberg, počeće novu sezonu šampionata Evrope na brdskim stazama

 

Vasilije Jakšić, evropski prvak na brdskim stazama 2022. godine, u novoj sezoni voziće Hjundai I30 N TCR.

Najavljeno je učešće 233 automobila, od kojih je 26 prijavljeno u njegovoj klasi.

-Oprobaću se u najjačoj i najbrojnijoj klasi 3, sa novim vozilom Hjundai I30 N TCR. Ove sezone nijesam imao vremena da se pripremam za prvenstvo onako kako to želim, ali me to neće spriječiti da se oprobam u najjačoj konkurenciji i vidim šta možemo i koliko moj novi automobil i ja, rekao je Jakšić, istakavši da je još upitno hoće li, zbog finansijskih problema, odvoziti cijeli kalendar. -Nadam se da će se ubrzo javiti neki sponzor. Nakon Austrije u prvom dijelu šampionata slijede Španija, Portugal, Česka i Njemačka, prije ljetnje pauze, rekao je Jakšić.

Član Auto moto sportskog kluba Kotor je najavio da će u predstojećem šampionatu nastupiti i njegov brat Milan sa Hondom u klasi 5.

-Milan će iskoristiti priliku da isproba i testira nove performanse svog vozila na kojem su radili cijele zime, rekao je Vasilije Jakšić, koji je u šampionskoj sezoni ostvario šest pobjeda, dok je na dvije trke od ukupno devet bio drugoplasirani.

Vailije je prvi crnogorski automobilista sa titulom najboljeg vozača Evrope u generalnom plasmanu, a trostruki je prvak Centralno-evropske zone.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
30. maj 2024 06:26