Ватерполисти Црне Горе / -Фото: ВПСЦГ
22/04/2022 u 08:30 h
Д.М.Д.М.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ватерполисти Црне Горе почели припреме за Ф8 Свјетске лиге

Турнир на програму од 28. до 30. априла у Подгорици

Ватерполисти Црне Горе почели су јуче у Котору припреме за Ф8 турнир Свјетске лиге, који ће се од 28. до 30. априла одржати у Подгорици.

"Ајкуле" бране трон, а прв и задатак ће им бити да буду међу три најбоље селекције, као би извадили визу за суперфинале, чији ће домаћин бити Француска.

Како би што спремније дочекали турнир у главном граду Црне Горе, изабраници Владимира Гојковића ће у понедељак одиграти контролни меч у Требињу, у склопу отварања базена у том граду.

-Очекуjе нас прво у низу великих искушења у години коjа jе недавно почела. Имамо изузетно младу и перспективну екипу, коjа има велики потенциjал, али нам треба стрпљења да би стигли до онога чему тежимо. Много ће нам значити заjедничке припреме и контролни меч против селекциjе Србиjе. Што се финалног турнира тиче, први циљ jе да остваримо побjеду против Француске, а тек послиjе тога можемо да причамо о даљим циљевима и плановима, jер се игра по нокаут систему и немамо право на грешку. Наравно да желимо пласман на финални турнир, иако jе конкуренциjа jака, иако су остале селекциjе знатно искусниjе. Али, играмо на нашем базену, пред нашим навиjачима, даћемо све од себе - нагласио jе репрезентативац Црне Горе и члан Марсеја Урош Чучковић на старту припрема у Котору.

Један од адута Црне Горе биће члан Приморца Душан Матковић. На почетку припрема на базену "Зоран Џими Гопчевић", био је оптимистички расположен.

-Нисмо припреме почели у пуном саставу. За неколико дана ћемо се комплетирати. Меч са Србиjом на отварању олимпиjског базена у Требиињу ће бити добра увертира за турнир у Подгорици - истакаао је Матковић.

Ривал на старту биће селекција Француске, коју са клупе предводи рођени Которанин Ненад Вуканић.

-Французи имаjу респектабилну екипу, посебно су напредовали од када раде са jедним од водећих стручњакама у региону, па и у свиjету. Радуjемо се том дуелу пред навjачима у Подгорици и надамо се побjеди. Лиjепо jе што смо добили домаћинство завршног турнира европске зоне квалификациjа. Утакмице у Подгорици ће много значити за промоциjу ватерполо спорта. Позивамо све навијаче да дођу и да нас подрже - закључио је Матковић.

Чекају се још три путника

Пласман на суперфинале, већ су осигурале селекције САД, Аустралиjе, Канаде и Бразила, а чекају се још три из Подгорице, jер jе домаћин завршног турнира Француска.

У четвртфиналу (28. априла) играју: Хрватска - Италиjа (15), Мађарска – Шпаниjа (17), Црна Гора – Француска (19), Србиjа – Грчка (21).

У полуфиналу (29. априла) снаге ће одмјерити: Мађарска/Шпаниjа – Србиjа/Грчка, односно Хрватска/Италиjа – Црна Гора/Француска.

Финале је 30 априла од 21 сат, а од 19 је меч за треће мјесто.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 09:29