Надају се успјешном љету / - фото: ФИНА
17/05/2021 u 13:23 h
Nikola JovanovićNikola Jovanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ватерполисти из домаћих клубова почели припреме за Олимпијске игре

Интернационалци би требало да почну да пристужу крајем наредне седмице. Црногорци ће до одласка на Суперфинале Свјетске лиге у Тбилисију спаринговат са САД и Француском у Херцег Новом, као и са Италијом у Риму. По повратку из Грузије, а до одласка у Токио тренираће у Никшићу и Подгорици. Квартет Марсеја и Ивовић ће се прикључити репрезентацији након фајнал-ејта Лиге шампиона у Београду (3–5. јун)

Припреме за врело љето су почеле!

Најтрофејнији црногорски спортисти, ватерполисти, почели су данас припреме за најважнију манифестацију – Олимпијске игре, које су на програму од 23. јула до 8. августа. 

На старту припрема ће бити само играчи из домаћих клубова, док ће „странци” почети да пристижу крајем следеће седмице.

„Црвени” ће тренирати на Шкверу, гдје ће им се 24. маја прикључити репрезентација Сједињених Америчких Држава.

Тим Дејана Удовичића ће напустити Боку петог јуна, а два дана касније ће у Херцег Нови доћи Французи. Заједничке припреме „ајкуле” ће имати и са Италијанима, од 19. до 23. јуна у Риму.

Пут за Тбилиси, гдје се од 26. јуна до 1. јула одржава Суперфинале Свјетске лиге, планиран је за 24. јун.

По повраку у Црну Гору, а до одласка на Олимпијске игре у Токију, Драшко Бргуљан и другови ће тренирати у Никшићу и Подгорици.

Почели смо припреме за љето пред нама. Све jе прецизирано до самог одласка за Токио. Ове седмице крећемо са мањим броjем играча из домаћих клубова, коjи су раниjе завршили са клупским обавезама. Краjем ове и почетком следеће недјеље ће се прикључити остали играчи из домаћих клубова коjи су били учесници финалне сериjе, као и дио играча из иностранства коjи jе завршио клупске обавезе. Надам се да ћемо спровести комплетан рад и програм и да ћемо имати успjешно љето – поручио jе селектор Црне Горе Владимир Гоjковић.

За мјесто у репрезентацији за Олимпијске игре ће конкурисати голмани: Деjан Лазовић (Марсеј), Славен Кандић (Пај д` Ај), Петар Тешановић (Јадран), Ален Исљамовић (Приморац), играчи: Драшко Бргуљан (Вашаш), Ђуро Радовић, Марко Петковић, Димитриjе Обрадовић, Душан Банићевић, Лука Муришић, Урош Вучуровић, Василиjе Радовић (Јадран), Мирослав Перковић, Душан Матковић, Аљоша Мачић (Приморац), Марко Мршић (Катаро), Алекса Укропина (Раднички Крагујевац), Драган Драшковић, Саво Ћетковић (Шабац), Урош Чучковић, Богдан Ђурђић, Владан Спаић (Марсеј), Стефан Видовић (Ортиђа), Владо Попадић (Пај д`Ај) и Александар Ивовић (Про Реко).

Квартет Марсеја и Ивовић ће се прикључити припрема тек након учешћа њихових клубова на фајнал-ејту Лиге шампиона у Београду (3–5. јун).

На ширем списку су још играчи који ће партиципирати током одређеног периода припрема у односу на потребе тренинга. То су голмани: Дарко Ђуровић, Илија Радовић (Јадран), Василије Маринковић (Катаро), играчи: Мартин Гардашевић, Данило Радовић (Јадран), Ђорђиjе Станоjевић (Приморац), Ненад Драговић, Никола Ивановић, Андриjа Кораћ (Будва) и Jован Вуjовић (Катаро).

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 12:46