Ватерполисти Јадрана / -Фото: Крсто Вуловић
15/04/2022 u 21:09 h
Д.М.Д.М.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ватерполо: Јадран одбранио трон

Новљани у четвртом мечу финала били бољи од Приморца

Ватерполисти Јадрана осми пут узастопно освојили су титулу. У четвртом мечу финала, савладали су Приморац у драматичном финишу. Гол вриједан трофеја, постигао је Јован Вујовић 40-так секунди прије краја. Претходно је Аљоша Мачић донио свом тиму изједначење (8:8).

-Финална сериjа jе показала да Jадран и Приморац имаjу сjаjну перспективу и будућност, да су веома близу да буду конкурентни на европском нивоу, да окршаjи Новљана и Которана, као некада, буду велики европски окршаjи. Наравно да од свега неведеног корист има ватерполо у Црноj Гори, а искрено се надам да ће улагања у клубове коjи су основа државног тима, коjи jе дефинитивно бренд Црне Горе, бити далеко већа, jер смо то заслужили без икакве сумње - истакао је након меча Петар Радановић, тренер Јадрана.

Новљани су боље поћели меч. Након прве четвртине имали су предност од 3:0, а на почетку друге и 4:0. Први гол домаћин је дао шест минута прије другог периода, а прецизан је био Душан Матковић.

Новљани су наставили у истом ритму, па је полувремену било 6:2. Чинило се тада да је све ријешено. Међутим, играчи Приморца се нису предавали.

Захваљујући Вуку Драшковићу и Мачићу су успјели да изједначе, али нису имали снаге за потпуни преокрет.

-Могли смо да стигнемо до петог меча, али смо лоше отворили утакмицу, нисмо се предавали, стигли смо до егала, а онда дозволили Jадрану да стигне до побједе након велике грешке у одбрани. У сваком случаjу, разлога задовољство има много. Базен у Котору jе поново у функциjи, освоjили смо трофеj у Купу, били више него конкурентни у борби за титулу, па са много самопоуздања и позитивне енергиjе чекамо искушењаа коjа слиједе - ријечи су тренер Приморца Ранка Перовића.

Приморац - Јадран 8:9 (0:3, 2:3, 2:1, 4:2)

Котор - Базен: "Зоран Џими Гопчевић". Гледалаца: 400. Судије: Ђурашковић (Котор), Ивановски (Херцег Нови). Играч више: Приморац 15 (3), Јадран 13 (4).

Приморац: Краљ (девет одбрана), Драшковић 2, Пауновић, Гопчевић, Мачић 2, Вукасовић, Шекарић, Мршић 3, Станојевић, Вучковић, Матковић 1, Вујошевић, Исљамовић, Вукшић.

Јадран: Ђуровић (13 одбрана), Вујичић,. Вучуровић 1, Обрадовић 1, Вујовић 2, Д. Радовић 1, Муришић, Гардашевић 1, Мускат 1, В. Радовић, Чарај 1, Петковић 1, И. Радовић, Сладојевић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 11:10