Ватерполисти Јадрана / -Фото: ПВК Јадран
19/03/2022 u 21:36 h
Д.М.Д.М.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ватерполо: Јадран убједљив против Катара, Приморац бољи од Будве

Новљани уписали осму побједу у шампионату Црне Горе

Ватерполисти Јадрана из Херцег Новог су се експресно опоравили након првог пораза у шампионату од Приморца. До осме побједе у сезони дошли су у свом базену против Катара 16.5 (4:3, 3:1, 3:1, 6:0).

Гости из Котора су се добро држали у првом четвртини (4:3), а како је вријеме одмицало, Новљани су повећавали предност, да би у посљедњем периоду прегазили ривала.

Три гола за Јадран дао је Матија Сладовић, а два су дали Урош Вучуровић, Мартин Гардашевић и Лука Муришић. По једном, мрежу Катара су погодили Давид Стевовић, Данило Ступар, Јован Вујовић, Данило Радовић, Страхиња Гојковић, Матеј Черај и Марко Петковић.

Драган Марковић је дао два гола за Катар, а по један Марко Милић, Душан Милаш и Небојша Петровић. Ово је за которски састав био осми пораз и још нису осјетили сласт побједе. Имају свега бод освојен против Будве

За разлику од меча у Херцег Новом, у базену "Зоран Џими Гопчевић" у Котору виђена је велика борба и узбудљив дуел, у коме је Приморац на крају побиједио Будву 9:6 (2:1, 2:3, 2:0, 3:2). Узбудљиво је било до половине утакмице. Прва дионица је припала домаћину, друга госту, па се на мини паузу отишло са резултатом 4:4.

На почетку треће четвртине, Приморац је направио серију 3:0 у којој су голове дали Душан Матковић, Балша Вучковић и Аљоша Мачић за предност од 7:4. Након тога, гости су покушавали да се врате у меч, али без успјеха.

Матковић је утакмицу завршио са три поготка. Два је дао Ђорђије Станојевић, а по један Вук Драшковић, Марко Мршић, Мачић и Вучковић.

За госте из Будве је било шест различитих стријелаца - Петар Ћетковић, Максим Жардан, Стефан Ковачевић, Ненад Драговић, Томислав Худклчек и Драган Драшковић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 01:34