Ватерполисти Јадрана / -Фото: ПВК Јадран
05/04/2022 u 20:47 h
Д.М.Д.М.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ватерполо шампионат Црне Горе: Јадран и Приморац играју за титулу

Шампион ће постати екипа која прва стигне до три побједе. Први дуел игра се у сриједу вече од 19 сати у Херцег Новом

Ватерполисти Jадрана и Приморца утакмицом у Херцег Новом у сриједу вече (19 сати) почињу финалну сериjу првенства Црне Горе, а шампион ће бити екипа која прва стигне до три побједе.

Новљани су лигашки дио завршили на првом мjесту са 11 побjеда, двиjе више од Которана. Јадран и Приморац су ове сезоне већ одиграли осам међусобних дуела – четири првенства, три у Купу Црне Горе и jедан у Регионалноj лиги.

Успjешниjи jе био Jадран и добио је пет мечева, док су три припала некадашњем прваку Европе. У првенственим дуелима Jадран jе славио три пута (8:6, 11:8 и 13:8), док jе Приморац уписао jедан триjумф (11:9).

У купу Црне Горе обjе екипе славиле су по jедном. У првоj фази такмичења (8:6 за Jадран и 6:5 за Приморац), док jе у финалу бољи био Приморац (10:9) и након 12 година освоjио трофеj националног купа.

У Регионалноj лиги jедини дуел припао jе Jадрану 6:3.

-Сигурно да ће ово бити изузетан дерби након доста година. Приморац и ми смо подједнаког квалитета. Они су ове сезоне освојили Куп Црне Горе, а ми ћемо се потрудити да освојимо првенство. Што се тиче прве утакмице, нама ће значити домаћин терен, јер када играш кући, имаш предност публике и надам се да ћемо у првој утакмици побиједити и повести у финалној серији - истакао је Данило Радовић, играч Новљана.

Одиграли сте четири меча у шампионату, три сте добили, гдје су ваше предности?

-Одиграли смо четири меча у шампионату и три још раније и сваки меч је био на једaн, два гола и одлучиваlо се у посљедњој четвртини. Што се тиче наших предности, то је пливање и да пробамо да наметнемо наш стил са пуно контри. Ако уђемо у њихов спори ритам, то је њихова велика предност. Што се тиче здравственох стања, први бек Лука Муришић је повриjеђен, Димитрије Обрадовић је био повријеђен, вратио се у треажни процес. Дамјан Вујичић има проблема са раменом, али ће и он бити спреман за први меч финала.

Которани са пуно оптимизма чекају финалну серију.

-Радујемо се почетку финале серије првенства Црне Горе. Очекује нас серија мечева против противника кога добро знамо и са којим смо одиграли велики број утакмица ове сезоне, тако да са тактичке стране не очекујем пуно изненађења. Што се тиче здравственог билтена, до прије десетак дана имали смо проблема са прехладама, али сада је све уреду и очекујем почетак финалне серије на најбољи могући начин - истакао је Душан Матковић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 12:44