Урош Вучуровић / -Фото: Крсто Вуловић
06/04/2022 u 21:27 h
Д.М.Д.М.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ватерполо шампионат Црне Горе - Јадран лако добио Приморац и повео у финалу

Други меч игра се 9. априла у Котору

Јадран је искористио предност домаћег терена и повео у финалу шампионата Црне Горе против Приморца. Иако су се очекивала узбуђења и неизвјестан меч, од тога није било ништа.

Новљани су доминирали и заслужено су стигли до тријумфа. Которани су само повели 1:0 на старту меча са играчем више, а гол је дао Ђорђије Станојевић, док је остатак меча протекао у доминацији домаћина.

Разлог за пораз, гости морају да траже у очајној игри са играчем више. Из 13 покушаја, дали су само два гола. Ни Јадран није блистао (9-2), али се на коначном резултату то није осјетило.

-Овај начин игре, принцип и овај ритам су, чини ми се, наши највећи квалитети. Ако нам противник дозволи да наметнемо наш ритам огре, онда је много лакше. Можда смо могли боље да отворимо утакмицу, промашили смо, што се оно каже, три, четири зицера. На крају смо то успјели да надокнадимо и држимо ритам до самог краја, што ме посебно радује - рекао је након меча Петар Радановић, тренер Јадрана.

Новљани су до краја прве дионице преокренули на 2:1, а на старту друге су стигли до плус два (3:1). Петар Вујошевић је за госте погодио и вратио неизвјесност, која је, међутим, кратко трајала.

Јадран је повео 8:2, чиме је казнио празан ход Приморца, који није постигао гол скоро 20 минута. На крају се завршило 9:4, а други меч финала се игра 9. априла од 17.30 сати у Котору.

-Одиграли смо нервозно, нисмо искористили неке шансе које смо имали, што је Јадран знао да казни. Морамо да нађемо рјешење и да другу утакмицу одиграмо далеко боље. Играч више је био катастрофа, након два разлике за Јадран ушли смо у нервозу, тражили смо рјешења на брзину, што не пролази. Имали смо лош дан, како год, већ се окрећчемо другом мечу и надам се да ће бити боље - истакао је Ранко Перовић, тренер Приморца.

Три играча Jадрана - Димитрије Обрадовић, Данило Радовић и Матеј Чераj су постигли по два гола, а по један дали су Урош Вучуровић, Матија Сладовић и Мартин Гардашевић.

У которскоj екипи стријелци су били Аљоша Мачић (два пута), Петар Вуjошевић и Сладојевић.

Jадран - Приморац 9:4 (2:1, 3:1, 1:0, 3:2)

Херцег Нови - Базен: "Шквер". Гледалаца: 500. Судије: Мишковић и Матијашевић. Играч више: Јадран 9 (2), Приморац 13 (2). Петерци: Јадран 1 (1), Приморац 1 (0).

Јадран: Ђуровић (13 одбрана), Вујичић, Вучуровић 1, Обрадовић 2, Вујовић, Д. Радовић 2 (1), Стевовић, Гардашевић 1, Мускат, В. Радовић, Черај 2, Петковић, И. Радовић, Сладовић 1.

Приморац: Краљ (девет одбрана), Драшковић, Пауновић, Гопчевић, Мачић 2, Вукасовић, Шекарић, Мршић, Станојевић 1, Вучковић, Матовић, Вујошевић 1, Исљамовић, Вукшић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 19:54