Милорад Вучелић / - ФК Партизан
05/10/2021 u 09:55 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Спортско друштво Партизан обиљежило 76 година од оснивања; Вучелић: Највећи од почетка

Партизан је, без обзира на своје традиционално име, био највећи српски клуб од свог почетка, са једном великом ширином и толеранцијом, која је својствена нашем народу да буде отворен за све оне који се баве било којим спортом

Спортско друштво Партизан прославило је јуче 76. рођендан, а истог дана, уз још четири секције (бициклизам, кошарка, тенис и атлетика), заживјела је и фудбалска.

Први човјек СД и ФК Партизан Милорад Вучелић угостио је јуче на стадиону у Хумској званице из практично свих спортова црно-бијеле фамилије (данас броји 27 клубова у 24 спорта) и том приликом нагласио да су последња дешавања у Партизану и те како охрабрујућа.

- Партизан је, без обзира на своје традиционално име, био највећи српски клуб од свог почетка, са једном великом ширином и толеранцијом, која је својствена нашем народу да буде отворен за све оне који се баве било којим спортом, а којима је тежња била да дођу у Партизан, без обзира на његову националну, вјерску и било коју другу припадност.

Вучелић је истакао да је држава у последњих годину и по дана систематски показала бригу и интересовање за одређене спортове, почев од ватерпола, пливања до борилачких спортова.

- Те помоћи које су биле једнократне, од 50.000 еура или нешто више, држава је то учинила и на неки начин компензовала финансирања других мањих спортова, али трофејнијих спортова. Остварили смо битне ствари, десила се консолидација ватерполо клуба и он се враћа на стазе старе славе. Охрабрујуће је и оно што се дешава у кошаркашком клубу доласком једне од највећих легенди Жељка Обрадовића. Куглаши су били прваци, рвачи остварили успјехе на европским такмичењима, пуцало се на Олимпијским играма...

Пандемија вируса корона је спријечила традиционалну додјелу награда најуспјешнијима из црно-бијеле породице, али је много већу штету направила на такмичарском плану.

- Било је успјеха и резултата, али у цијелој ситуацији са вирусом корона они нису били велики као што су знали бити. Ово што се дешава је нешто што охрабрује. Ту је долазак Александра Станојевића у фудбалски клуб, новом консолидацијом клуба, резултатима и у домаћој лиги, квалификацијама и у Лиги конференција.

Он је истакао да ће фудбалски клуб наставити да помаже Спортском друштву у складу са својим могућностима.

- Хвала великом броју спортских радника, јер ангажманом и пожртвовањем држе своје клубове живим и постижу резулате. Ми смо мала држава, али смо велики народ. Без помоћи државе нема никаквог спортског успјеха - закључио је Вучелић.

image

Борко Иванчевић

- ФК Партизан

Изостале су јуче због ковид протокола додјеле годишњих признања, али је, ипак, дио церемоније имао свечани призвук. Први човјек Партизана Милорад Вучелић уручио је дугогодишњем раднику фудбалског клуба Борку Иванчићу сат као поклон за одлазак у пензију, послије 46 година вјерности клубу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
12. maj 2024 11:18