Са такмичења / - Фото: КК Искра
19/06/2022 u 20:45 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Воjиновић и Потпара сребрни, бронзане медаље освоjили Ђуричић, Салjиу и Микулић

Црногорски карате репрезентативци Балша Воjиновић и Лазар Потпара освоjили су сребрне, док су са бронзаним одличjем наступ на Европском првенству за кадете, jуниоре и млађе сениоре у Прагу завршили Ненад Ђуричић, Емре Саљиу и Немања Микулић

Jуниор Искре, Балша Воjиновић у финалном мечу категориjе до 55 килограма поражен jе од Исљама Сељманиjа са Косова 1:0.

Он jе jуче, на путу до успjеха кариjере, елиминисао Михаjла Станића из Босне и Херцеговине 5:3, Jасина Газуаниjа из Белгиjе (6:6), Велина Иванова из Бугарске (3:3) и Румуна Jонута Александруа Догаруа 4:0.

Потпара jе у категориjи преко 76 килограма поражен у мечу за злато од Вахида Хасанова из Азербеjџана 5:0

Jуниор Фокуса jе jуче био бољи од Словенца Гала Кржисника 5:3, Украjинца Олеха Геруса 5:0, Италиjана Габриjелеа Розиниjа 3:1 и Чеха Мартина Елиаса 5:0.

Jуниор Омладинца Емре Салjиу до бронзаног одличjа у категориjи до 76 килограма дошао jе побjедом против Огњена Живковића из Србиjе 2:0.

То jе његова друга европска медаља, након што jе као кадет био бронзини и приjе двиjе године у Будимпешти.

Саљиу jе jуче на старту такмичења у категориjи до 76 килограма, захваљуjући правилу о првом освоjеном поену, елиминисао Холанђанина Себастиjана Ван Тефелена (1:1), а у наставку славио jе против Исланђанина Хугиjа Халдорсона 4:0, Бугарина Радослава Крастанова 3:0 и Молдавца Никите Григорашенка 4:1.

У полуфиналу поражен jе од Летонца Александриса Обернихинса 1:0.

Успjех кариjере остварио jе и кадет Биjеле Ненад Ђуричић, коjи jе у мечу за треће мjесто у категориjи до 63 килограма побиjедио Хрвата Бартола Кадића 3:2.

Ђуричић jе у првом колу побиjедио Норвежанина Алштадсетера Верга 9:0, док jе у другом изгубио од Португалца Лусиjана Нова 2:1, коjи га jе пласманом у финале повукао у репесаж.

У репесажу елиминисао jе Ирца Кинана Донахеjа 4:0 и Италиjана Ђенара Инђенита 8:1.

Његов клупски друг, млађи сениор Неманjа Микулић, у мечу за медалjу и пласман на побjедничко постолjе у категориjи до 84 килограма био jе убjедљив против Грка Константиноса Бинаса 14:5.

То jе његово друго одличjе са великих такмичења, након кадетске бронзе са Свjетског првенства у Чилеу 2019. године.

Микулић jе jуче елиминисао Николу Ивановића из Србиjе 4:0, Абаса Дадашова из Азербеjджана 2:0 и Хасана Арслана из Турске 1:0, а од борбе за злато одвоjио га jе пораз у полуфиналу од Jерменца Jегише Алексаниjана (1:1). Пресудуо jе први освоjени поен jерменског борца.

Као петопласирани, поразом у мечу за бронзану медаљу, наступ на шампионату завршили су кадеткиња Омладинца Jована Дамjановић (до 54), кадет Бара Михаило Гоjаковић (преко 70) и млађа сениорка Омладинца Милена Jовановић (преко 68).

Дамjановић jе поражена од Украjинке Виолете Макаренко 2;0, док jе од Гоjаковића бољи био Француз Француз Адам Тадjе 3:0.

Jовановић, златна са прошлогодишнег шампионата Европе из Тампереа, у мечу за побjедничко постоље изгубила jе од Ним Џанер из Шкотске 3:1.

Европско првенство за кадете, jуниоре и млађе сениоре у Прагу окупило jе 1.084 спортиста из 48 држава Европе.

Карате репрезентациjа наступ jе завршила на 16. мjесту у генералном пласману са пет медаља – двиjе сребрне и три бронзане.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 13:55