Džejms Vouls / -FOTO: F1
04/05/2024 u 12:41 h
D.M.D.M.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Vouls: Želim da se Njui vrati u Vilijams

Njui će se zvanično rastati sa Red Bulom početkom sljedeće sezone

Prvi čovek tima Vilijams Džejms Vouls potvrdio je u Majamiju da razmišlja o angažovanju najboljeg dizajnera Formule 1 - Adrijana Njuija.

Njui će se zvanično rastati sa Red Bulom početkom sljedeće sezone, u martu, a prije toga neće moći da se pridruži novom timu.

Mediji su spekulisali da bi on mogao da se ponovo okupi sa Luisom Hamiltonom u Ferariju, ali Vouls je potvrdio da se pričalo o povratku Australijanca u Vilijams.

Tu je Njui proveo veći dio posljednje decenije 20. vijeka, gdje je bio jedan od inženjera tima koji je dominirao stazama.

- Adrijana poznajem dugo, razgovarali smo u petak. Siguran sam da ćemo to uskoro ponoviti. On je ikona u Formuli 1, bez sumnje. Osvojio je titule u svim timovima. To nije slučajnost, to odražava njegov doprinos i uticaj koji je imao na ovaj sport. Bila bi šteta ne razgovarati sa Njuijem o mogućoj saradnji. Ne može biti jednostavnije od toga - rekao je Vouls.

Njui se pridružio Vilijamsu 1991. godine i jedan je od kreatora nevjerovatnog automobila "FV14B" u kojem je Najdžel Mensel osvojio svjetsko prvenstvo 1992. godine.

Vilijams je osvojio titulu još nekoliko puta sa Njuijem na čelu, prije nego što je inženjer prešao u Meklaren.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
14. maj 2024 21:01